In paragraph 10, the author shows that the dedication to work that Juan presented is totally contrary to his goals of working in the censorship department. She reinforces this, using words like "absorbed," "blurred" and "shocked" to establish verbal irony.
We can arrive at this answer because:
Paragraph 10 reinforces the idea that Juan was infected by the government's concepts of censorship and oppression when he started working in that department.This made him dedicate himself intensely to censoring letters and any mention goes against the government.This dedication is completely contrary to Juan's goals of working in the censorship department, as he wanted to work in that department to prevent his letters from being censored.In this case, this paragraph shows the reader how the narrator has a perspective that as you become involved with an oppressive government, you will end up supporting the oppression that that government emits.
This question is about the short story "The Censors" and you can find more information about it at:
https://brainly.com/question/2683073
PLSSSSSSS HELP! FIRST WHO AWNSERS GETS BRAINLIEST!!!
Timid Terry
There was something unusual about Terry. Although quiet and timid, she often made people around her feel uneasy. The seventh graders in Caustic Middle School steered clear of Terry. She had established her position at school as a bona fide loner. Finally, one day, one girl showed a genuine interest in her.
Soumya, the brightest student in class, wanted to be Terry's friend. Soumya's warm greetings each morning at the bus stop cheered up Terry. To Terry's lonely ears, Soumya's words sounded like someone playing flutes. Soumya did not care at all if Terry walked and talked slowly or dressed awkwardly. She invited Terry to her house and even wanted to be study partners.
One day, however, on their way to school, Soumya was quiet. The silence was heavy. Terry did not say a word, as usual, and waited for the bus to stop so that she could get away from the uncomfortable situation. Soumya searched for the right words to say and finally asked Terry a difficult question. "Do you not want to be my friend?"
Terry was prepared for this question and uttered her well-rehearsed speech. "I try to save myself from misery. I expect you to run off and leave me alone as the others always do!" Terry responded. "I guess I have been through this situation many times. I have learned not to be hurt." She hugged her backpack tightly and got up from the seat.
"Oh Terry! Don't make me sound like your nemesis! I don't have secret plans to ruin your life! True friends do exist, but you have to do your part, too!" Soumya replied, with equal melodrama.
Soumya stared at Terry, demanding attention. After what felt like hours, she saw Terry's downcast eyes slowly turn toward her. There was a hint of a smile on Terry's face. Terry's glistening eyes finally told Soumya everything Terry could not say.
Based on the passage, what can the reader tell about the point of view?
A.
The reader can tell that the narrator is speaking directly to Terry and Soumya.
B.
The narrator knows only how the character of Soumya thinks.
C.
The reader knows only how the character of Terry thinks.
D.
The reader can tell that the narrator knows how both Terry and Soumya feel.
D.
The reader can tell that the narrator knows how both Terry and Soumya feel.
i think
cause i did some work on this
creative writing on a lesson i learned from my grandparents
Please help!!
Discuss a case study that was done that proves that the Ok Tedi River in the country of Papua New Guinea was polluted. (includes citations and references)
The Ok Tedi copper-gold porphyry mine produces around 66 Mt of mining waste annually, which is discharged into the 1000 km-long Ok Tedi/Fly River system.
Between roughly 1984 and 2013, the Ok Tedi environmental disaster in Papua New Guinea's Western Province severely harmed the ecology along 1,000 km (620 mi) of the Ok Tedi River and the Fly River. 50,000 people's lives have been adversely affected. The Ok Tedi Mine, an open pit mine located in the province, discharged almost two billion tonnes of unprocessed mining waste into the Ok Tedi, causing one of the biggest environmental disasters ever.
Learn more about Ok Tedi River, here;
https://brainly.com/question/32261129
#SPJ1
misterious story 150 words
Answer:
It was a dark foggy morning and you could barely see through the trees. It looked like it was an abandon shack right off the swamp . So i woke up my brother told him lets go investigate . He got dressed we walked down their it wasn't easy though . We had to cross through the swamp to get there . After we got there , their was a sign saying enter a your own risk . So we entered conspicuously and a bit scared to find a note .This note read out if you are the one to find this you are the chosen one . Not knowing what that meant we went back home to sleep . Then the door bell rang and they had inherited a note that said they were rich . Then they spent it on everything and and was haunted . At the bottom of the letter it said if spend the money u will be haunted for eternity but if u give it to someone in need you will live in fortune and fame.
Explanation:
Answer:
I dont know how to end it but heres whatever this is
Explanation:
I looked back at the old, abandoned house that stood there gloomily. A home once alive and cheerful now, forgotten, surrounded with an air of melancholy. Cobwebs littered the inside, with the wooden roof and walls falling in. Sunlight no longer danced through the windows and, the sounds of laughter were no longer there. All that was left was the remains of a long since dead house. The lights stared downwards miserably at a table that would never serve anyone ever again, with chairs that had not been warm in many years. Dust blew past the dark hallways, a sad reminder that this house would never be whole again.
The house was not always this way. I can faintly remember all my visits to this once beautiful home. Every holiday, I was brought to this house, my grandparent's house. Though I lived in the city, the experience of living in a rural area was different yet so much fun. The bright sunshine, the gentle wind, and the quietness had all come to be things that I loved. After the first visit, I was always ecstatic to visit what had now come to be my second home.
I remember being so eager to help out, trying to help in any way I could, for instance, attempting to paint the house with grandpa, handing him the right bolts and nails to fix the fence, or collecting the eggs from the hens with grandma. I had always messed up everything I tried to do, but my grandparents had kindly taught me to do it properly. The house that my grandparents once lived in had so many good memories of my fun and carefree childhood that I knew that I would have to come back.
After waiting patiently for ten years, I had gone to the address that I used to go to every year. At first, I thought I had gone to the wrong house, and yet, after going back and forth, I had come to the horrible realization that the destroyed, abandoned house I was looking at was the right house. I could not believe my eyes as I mentally recounted how the now ruined house used to be when I was but a young child.
which words in these sentences are object pronoun subject pronoun
HELP PLS I need help I will be thankful
Robert's words and actions show that C. he feels close to his brother, Paul.
How does Robert show this ?Robert's words and actions demonstrate that he has a strong bond with his brother, Paul. He shows that he is on Paul's side and wants to help him in a difficult situation. This suggests that Robert has a sense of loyalty and protectiveness towards Paul, and values their relationship.
By promising to take care of the situation the next day, Robert also shows that he is proactive and willing to take action to support his brother. He doesn't just offer words of support, but also promises to take practical steps to help Paul deal with the situation.
Find out more on words and actions at https://brainly.com/question/2579755
#SPJ1
write a story using these 6 words: arcane, archives, hone, covert, dispatch, incredulous
The beginning of my story would be: My friend had finished his degree as a private investigator three months ago and had gotten a job in an investigators office.
How to write a story?To write a story we must have an idea in mind and develop a situation or event around it. Additionally, we must include some characters and places where our story unfolds.
To begin we must make descriptions about the place and the characters so that the reader relates to the story and entertains himself reading. Later we must include situations that lead to a problem or knot. Finally we must include the solution of that problem, which is known as the outcome.
Story Example:My friend had finished his degree as a private investigator three months ago and had gotten a job at an investigatory office. There he had been assigned some cases and his own office where he had all the evidence to solve his investigations. However, there was an office that was always closed and almost nobody could enter.
My friend was wondering what archives will be inside that office? His curiosity did not let him sleep and one day he entered the director's dispatch and asked him what was the arcane file that was housed in that office. He volunteered to solve whatever was in there (he really wanted to gain experience and hone his investigative methods). However, the director thanked him for his offer and told him that there were only abandoned archives on unsolvable cases.
My friend, incredulous at that answer, waited for night to come and pretended to be working on his investigations to enter that office undercover and discover what was there.
Learn more about stories in: https://brainly.com/question/9148951
#SPJ1
Benito lived in many cities before settling down, such as Mexico City, Monterrey, as well as Puebla.
Which revision corrects the structure?
Benito lived in many cities before settling down, such as Mexico City, Monterrey too, and in Puebla.
Benito lived in many cities before settling down, such as Mexico City, also Monterrey, as well as Puebla.
Benito lived in many cities before settling down, such as Mexico City, Monterrey, and Puebla.
Benito lived in many cities before settling down, in Mexico City, in Monterrey, in Puebla,
Christians faced with the evil of the world are like _______being attacked by ______
4. PART B: Which phrase from the text best supports the
answer to Part A?
A "What a pity it is that this Golden Age should have come
to an end! But it was Jupiter and his brothers who
brought about the sad change." ( Paragraph 13)
B "Of course, good, quiet old Saturn and his brothers and
sisters could not hold out always against such foes as
these." ( Paragraph 16)
C "At last, instead of everybody being everybody's friend,
everybody was everybody's foe." ( Paragraph 18)
D "And that was the way in which Jupiter made himself so
mighty; and that was the way in which the Golden Age
came to an end." ( Paragraph 20)
Answer:
C: At last, instead of everybody being everybody's s friend, everybody was everybody's foe.
Explanation:
its C. on common lit. Its the one with (paragraph 18) in it. Mark brainliest and expert verified if you can pls.
1. He was jumping/jumped off the train while it moved / was moving
Answer:
jumping moved
Explanation:
past tense
Which sentence from the passage best highlights the idea that members of the Russian upper class do not contribute to society?
A.
Occasionally, his eyes were darkened by an expression of weariness or disgust, but neither weariness nor disgust could for an instant dispel from his face the idleness that was the dominant and habitual expression not only of his body, but also of his very soul.
B.
The wrinkles in his brow would deepen, and a struggle of doubt or pain would seem to begin.
C.
In Garpkhavaya Street, in one of those immense houses the population of which would suffice for a whole provincial city, there lay one morning in bed in his apartment Ilya Ilyitch Oblomov.
D.
Anyone looking deeper, more sympathetically, would after a few moments' inspection turn away with a smile, with a feeling of agreeable uncertainty.
Who are the beggars in the novel Andries good luck
Answer:
The beggars were observers and gossip mongers. They kept track of the townspeople's sins.... nothing happened without their knowledge.
Explanation:
im not sure if thats what your asking but i hope that helps. have a wonderful day.
what effect can changing the order of events in a story have
The reader's understanding and emotional involvement can be seriously affected by the order in which events are presented in a story. The pace, suspense, and overall meaning of a narrative can be changed by rearranging the events. For instance, building tension and foreshadowing from a climax moment and working backwards can fascinate the reader. Similar to how you might emphasize certain themes or the growth of certain characters by presenting events out of chronological order. To avoid confusing or unsettling readers, nevertheless, avoid making too many chronological jumps. Professional authors are aware that while rearranging events, they must carefully examine how this would effect their readers' enjoyment while still achieving certain narrative objectives, such as providing good characters, predictable plotlines, and making an impact on their audience.
Mark my answer as the brainliest!
You have been assigned to write a memorandum to your business partner discussing the Financial performance of your joint venture. Explain how you would Communicate the Financial data and analysis Including the use of tables, charts and Supporting explanations.
[Your Name]
[Your Position]
[Your Company]
[Date]
[Business Partner's Name]
[Business Partner's Position]
[Business Partner's Company]
Subject: Financial Performance of our Joint Venture
Dear [Business Partner's Name],
I hope this memorandum finds you well. I am writing to discuss the financial performance of our joint venture and to provide you with a comprehensive overview of the data and analysis. In order to effectively communicate the financial information, I propose utilizing tables, charts, and supporting explanations to present the findings clearly and concisely.
Financial Data:
In the first section, I will present the key financial data of our joint venture. This will include revenue, expenses, net income, and any other relevant financial metrics. To present this information, I suggest using a table that organizes the data in a structured manner. The table will include columns for different financial periods, allowing for easy comparison and analysis.
Financial Analysis:
Following the presentation of the financial data, I will provide a thorough analysis of the performance. This section will include a breakdown of the financial ratios, such as profitability, liquidity, and solvency ratios, which are crucial indicators of our joint venture's financial health. To aid in the visualization of these ratios, I will include charts such as bar graphs or line graphs that highlight the trends and changes over time.
Supporting Explanations:
To provide context and a deeper understanding of the financial performance, I will accompany the tables and charts with supporting explanations. This section will outline the factors that influenced the financial results, including market conditions, industry trends, and any significant events or decisions that impacted our joint venture. Clear and concise explanations will help you grasp the reasons behind the financial performance and make informed decisions.
By utilizing a combination of tables, charts, and supporting explanations, we can effectively communicate the financial data and analysis of our joint venture. This approach ensures that the information is visually appealing, easy to comprehend, and supported by relevant explanations.
I look forward to discussing the financial performance of our joint venture in more detail during our upcoming meeting. If you have any specific areas or questions you would like me to address, please feel free to let me know, and I will be more than happy to accommodate your requests.
Thank you for your attention, and I appreciate our continued collaboration.
Sincerely,
[Your Name]
[Your Position]
[Your Company]
To communicate financial data and analysis of a joint venture, you can use tables, charts, and supporting explanations in a memorandum.
Explanation:To communicate the financial data and analysis of your joint venture in a memorandum, you can use various tools including tables, charts, and supporting explanations. Tables can be used to present numerical data in an organized and easy-to-read format. For example, you can create a table to show the revenue, expenses, and profits of the joint venture over a given period.
Charts, such as line graphs or bar graphs, can be used to visually represent the financial trends and patterns. For instance, you can create a line graph to show the revenue growth over time. Make sure to label the axes and provide a clear title for the chart.
Supporting explanations are essential to provide context and interpretation of the financial data. You can use paragraphs or bullet points to explain any significant findings or trends observed in the data. Additionally, you can include financial ratios or key performance indicators to provide a deeper analysis of the joint venture's financial performance.
Learn more about Communicating financial data and analysis here:https://brainly.com/question/34944826
#SPJ2
How does lavaughn feel about Jeremy and jolly? What metaphor does she use to describe this?
LaVaughn feels a deep sense of responsibility for Jeremy and Jolly. The metaphor she uses was that they were lemons.
What did LaVaughn feel for Jeremy and Jolly ?She sees them as her own children, and she is determined to do what is best for them. She is also fiercely protective of them, and she will do anything to keep them safe.
In the book, "Make Lemonade" LaVaughn says that they are like "lemons" in her life. She doesn't mean this in a negative way. Instead, she means that Jeremy and Jolly are a challenge, but they are also a gift.
Find out more on Make Lemonade at https://brainly.com/question/23829002
#SPJ1
An example of a slow - moving vehicle might be
What are the six principles that underpin inclusive education
Answer:
The six principles that underpin inclusive education are: Get homework help from firstgradeessays[at]gm ail. c om. Quality is a priority.
Equity: Inclusive education ensures that every student, regardless of their background, abilities, or characteristics, has equal access to quality education and opportunities for learning and participation. It aims to eliminate barriers and promote fairness in education.
Diversity: Inclusive education recognizes and values the diversity of students, including their individual strengths, needs, and experiences. It promotes an inclusive and respectful environment that celebrates differences and fosters positive interactions among students from various backgrounds.
Individualization: Inclusive education acknowledges that students have unique learning styles, abilities, and needs. It emphasizes the provision of personalized support, accommodations, and adaptations to meet the diverse needs of learners. This enables them to fully participate and reach their potential.
Collaboration: Inclusive education emphasizes collaboration among educators, parents, students, and relevant stakeholders. It encourages partnerships and teamwork to create inclusive learning environments, develop individualized plans, and provide necessary support for students' educational and social development.
Accessibility: Inclusive education ensures that physical, sensory, and intellectual barriers are removed to enable full participation and access to education. It involves adapting teaching methods, curriculum, and learning materials to meet diverse needs. It also entails providing assistive technologies and supportive environments.
Respect and Inclusion: Inclusive education fosters a culture of respect, acceptance, and belonging. It promotes positive attitudes towards diversity, discourages discrimination or exclusion, and actively promotes social integration, mutual understanding, and empathy among students.
These principles form the foundation for creating inclusive educational settings that value diversity, promote equitable opportunities, and ensure the holistic development and success of all learners.
Explanation:
On page 2 of the passage review lines 19 through 26 of the poem what is the purpose of personification in these lines
The purpose of personification in lines 19 through 26 of the given poem is to demonstrate that the sun and moon have ways of playing tricks on humans.
This is because, the use of personification in the lines describe the sun and moon as wizards as they manage to fool people with time and when a person looks, it is very late.
What is Personification?This refers to the figure of speech that is used to give human attributes to non-living things.
Hence, we can see that The purpose of personification in lines 19 through 26 of the given poem is to demonstrate that the sun and moon have ways of playing tricks on humans.
This is because, the use of personification in the lines describes the sun and moon as wizards as they manage to fool people with time and when a person looks, it is very late.
Read more about personification here:
https://brainly.com/question/1013597
#SPJ1
Answer:to demonstrate that the sun and moon have ways of playing tricks on humans
Explanation::)
Which form of government is most likely to lead to human rights violations?
representative democracy
democracy
modern monarchy
dictatorship
What do you think the future of robots in the classroom is? What is the your answer? Pleaseee help meee
please do not copy everything unnecessary if you are doing it for an essay,
In my opinion, the future of robots in the classroom would be more convenient and especially considering the fact that robots' intelligence is very high. They are able to teach students with a mental capacity higher than any human possible.
Problem is, though, students may not take it seriously. For example, when a student misbehaves during a lesson while a robot is teaching. There is no way for the robot to help, because it does not have the capacity of lecturing people, while it only has knowledge. It is troublesome for other students as well to be affected.
Also, robots are not humans. They cannot come up with fun and educative ways for the students to learn. For example, physical education. The robot does not know how to teach physical activities involving exercises. Like I said, it only involves knowledge and memory. It processes things in smart ways.
Write a essay or a paragraph on how we spend our winter vacation
Answer:
This question requires a personal response. Anyway I will write a paragraph that is useful to you and that you can take as an example so that you can build your own answer.
Explanation:
Every winter with my family we follow the same routine for the holidays. We look for a comfortable cabin next to the snow and we stay there enjoying the winter.
My brother and I go skating on frozen lakes while my mom waits for us with hot chocolate inside, and my dad chops the wood to keep us warm. It is my favorite time of the year!
Which word from the passage most clearly shows the poet's attitude toward
the subject?
Spring returns with its
foolish attempt to undo winter.
A. Winter
B. Foolish
C. Spring
D. Returns
Answer:
The word foolish shows the poet feels that spring is silly for trying to ''undo winter''
Explanation:
The answer is B.
Your welcome, good luck!
What does the word fraught mean based on the context clues provided?
Rumi forgot about his essay until the night before it was due. He didn’t have much time to revise it. When he got the essay back from his teacher, he could see that it was fraught with grammar and spelling errors. Rumi vowed to be more aware of due dates.
A.
to be rushed
B.
to notice mistakes
C.
to forget a step
D.
to be full of something
What is a personal pronoun?
A. A pronoun that acts as a noun modifier
B. A pronoun that is used for questions
C. A pronoun that refers to specific people or things
D. A pronoun that indicates whether a noun or pronoun is masculine,
feminine, or neutral
Answer:
A personal pronoun is a type of pronoun that refers to a specific person, place, thing, or idea. It is a pronoun that replaces a specific noun or name. Personal pronouns are used to avoid repeating the same noun or name over and over again in a sentence or paragraph, making writing and speaking more efficient and natural. Personal pronouns include words such as he, she, they, we, it, me, him, her, us, and them. So, option C is the correct answer
Explanation:
I hope this helped!! Have a great day/night!!
Which sentence best shows the central idea of the
excerpt?
O "Elizabethans do not understand infection and
contagion as we do."
O "It is not that they are completely ignorant as to how
illnesses spread—physicians believe they know
perfectly wellit is rather that their understanding is
very different from ours."
O "The principal ideas underpinning most Elizabethan
medical thinking come from Galen, who lived in the
second century A.D."
O "If there is too much choler in your body, you will grow
choleric; too much blood and you will be sanguine, too
much phlegm and you will be phlegmatic; and too
much black bile makes you melancholic."
According to the information in the text, it can be inferred that the central idea of the text is the explanation of why the Elizabethans do not understand infection and contagion like the others (option A).
How to identify the main idea of the text?To identify the main idea of the text we must follow the following steps:Read the text several times.Take notes on the main topics.Hierarchize the themes that we identify.Select the theme that encompasses the entire meaning of the text as the main theme.According to the above, we can infer that the main idea is the way in which the Elizabethans understand infection and contagion, because the author describes his idea of why they do not understand this topic unlike them.
Learn more about central idea in: https://brainly.com/question/8282081
#SPJ1
Answer:
I believe it is B. “It is not that they are completely ignorant as to how illnesses spread—physicians believe they know perfectly well—it is rather that their understanding is very different from ours.”
Explanation:
But for sure I can tell you it is NOT A. “Elizabethans do not understand infection and contagion as we do.”
You need to laugh at the funny joke is it imperative or declarative
Answer:
Imperative.
Explanation:
Imperative means of vital importance, or that it is crucial.
Declarative means something is being declared.
Authoritative teachers do which of the following actions?
Question 1 options:
Focus on their personal needs and agendas before the children's.
Focus their comments to children on what children have done wrong.
Encourage and reward certain behaviors.
Let the children guess the expectations from them.
Authoritative teachers do the actions of C. Encouraging and rewarding certain behaviors.
How to illustrate the information?Not every method of instruction is created equal. What is successful in one classroom might be a complete failure in another. Demanding that teachers always be authoritative as opposed to authoritarian or permissive is not realistic. Too many different interactions take place in classrooms for one particular style to be required constantly.
Teachers who have authority are firm but fair. They establish rules and consistently uphold them, but they also value the opinions of their students. The teacher will graciously accept suggestions from students and make any necessary changes if they have criticism of the rules of the class or suggestions to enhance the learning environment
Based on the information, it should be noted that such people reward certain behaviors. The correct option is C.
Learn more about teaching on:
https://brainly.com/question/13812142
#SPJ1
According to the passage, why did Thomas M. McDonald oppose building an interstate highway system?
Answer: Thomas M. McDonald opposed building an interstate highway system because he did not agree that long distance highways were necessary for military defense.
From this excerpt, we can easily understand that he is against having long distance highways. He did not believe that it was best for national defense.
Instead he proposed that there should be connected road networks to military installations. He also said that highway departments have to be strengthened.
Explanation:
Thomas M. McDonald opposed building an interstate highway system because he did not agree that long distance highways were necessary for military defense.
From this excerpt, we can easily understand that he is against having long distance highways. He did not believe that it was best for national defense.
Instead he proposed that there should be connected road networks to military installations. He also said that highway departments have to be strengthened.
Thomas M. McDonald may have opposed the interstate highway system due to concerns over cost, potential environmental impact, and community displacement. However, specifics would depend on the content of the referenced passage.
Explanation:Without the specific passage, it is difficult to say exactly why Thomas M. McDonald was opposed to the building of the interstate highway system. However, in a historical context, some of the common objections to such a large-scale infrastructure project could include concerns about cost, its impact on the environment, and its potential to displace communities. For instance, McDonald might have worried that the funds needed for interstate construction would diminish resources for other important public works and unprecedented levels of eminent domain could disrupt rural and urban communities alike. Therefore, while we can guess at why Thomas M. McDonald opposed the interstate highway system, it's important to refer to the specific passage for his actual reasoning.
Learn more about Interstate Highway SystemWhich lines from Longfellow’s poem “Pegasus in Pound” best show how he draws from the Pegasus myth?
a. “And the wise men, in their wisdom, / Put him straightway into pound.”
b. “. . .this wondrous / Wingéd steed, with mane of gold."
c.“And unfolding far his pinions, / To those stars he soared again.”
d.“. . . no food nor shelter, / Brought no straw nor stall, for him.”
Answer:
poem 'Pegasus in Pound" draws from the
Pegasus myth?
Although Pegasus has wings, the
farmers believe he is unable to fly.
Pegasus frees himself from captivity,
and he is rewarded by becoming a
constellation in the night sky.
The gods free Pegasus, and he is
finally able to reach Mount Olympus.
Although Pegasus is an
extraordinary animal, the country
people treat him like any other
horse.
Explanation: