The correct answer is A. In paragraph 17, the author uses vivid sensory details to describe the impact of the silence in the room after the death of a patient.
The author uses words like "stillness" and "emptiness" to convey the absence of life and movement in the room. By describing the silence as a "thick curtain," the author emphasizes the weight and significance of the moment. Additionally, the author's use of short, simple sentences creates a sense of urgency and emphasizes the gravity of the situation.
Overall, the text structure in paragraph 17 is highly effective in conveying the emotional impact of the moment and helps the reader understand the weight of the loss that the medical team is experiencing. By focusing on sensory details and using concise language, the author effectively communicates the emotional impact of the moment.
To know more about sensory details refer here:
https://brainly.com/question/11768990#
#SPJ11
Friar Lawrence concocted three plans during the play. Describe each of the plans.
Hello. You did not mention the text to which this question refers, which makes it impossible for it to be answered. However, when searching for your question, I found a question exactly the same as yours that showed that this question is referring to Friar Lawrence who is a character in the play "Romeo and Juliet" written by Shakespeare. So, I hope the answer below can help you.
As you may already know, Romeo and Juliet were in love, but they could not be together, as their family was an enemy of each other and would never accept their relationship. Friar Lawrence decided to help them live this love and for that reason, he set up three plans during the story.
The first plan was to marry Romeo and Juliet hidden from their families. Friar would perform the ceremony and this would prevent families from marrying either of them with other people, or trying to separate them.The second plan involved a potion that Juliet should drink and that would help her pretend she was dead. This would allow her to escape with Romeo, without her family trying to stop her, and thus, live with her husband in peace.The third plan involved sending a letter to Romeo, to let him know that Juliet was not really dead, but she was waiting for him so that she could leave the city with him. Unfortunately, this was the only plan that did not work. Romeo did not receive the letter and received the news that Juliet was really dead, which caused the story to end tragically with the death of both him and her.readers have a difficult time navigating through paragraphs that are
Readers have a difficult time navigating through paragraphs that are dense, lack clear structure, or lack proper transitions.
Dense paragraphs with long sentences and complex language can overwhelm readers, making it challenging to grasp the main ideas. Lack of structure, such as missing topic sentences or logical organization, can confuse readers and make it difficult to follow the flow of thoughts.
Additionally, the absence of smooth transitions between sentences and ideas can create a disjointed reading experience. To improve readability, paragraphs should be concise and focused, with shorter sentences and clear language.
Each paragraph should have a clear topic sentence that introduces the main idea, followed by supporting sentences that expand on that idea.
Adequate use of transitions and cohesive devices will help readers follow the progression of thoughts and maintain a smooth reading experience.
To know more about paragraphs refer here :
https://brainly.com/question/24460908#
#SPJ11
In debate class, Nguyan argues that children should watch less television. He says that if children spent more time playing games outside than watching television, they would learn more. Kathleen responds that research shows that students who watch more television actually have higher test scores.
What technique does this demonstrate?
rephrasing the original claim using new words
adding additional reasons for the original claim
providing a new claim that opposes the original claim
presenting evidence that contradicts the original claim
Answer:
presenting evidence that contradicts the original claim
Explanation:i saw the answer
Answer:
D
Explanation:
describe the appearance of the street and house in which dr. jekyll lives. how does the appearance of the street and house help create the setting of the story?
In Robert Louis Stevenson's novel "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde," the appearance of the street and house in which Dr. Jekyll lives plays a significant role in creating the setting of the story. The description of the house and street not only sets the tone for the story but also helps to develop the characters and themes.
The house of Dr. Jekyll is located in a respectable part of London, where the streets are wide and well-maintained. It is a tall and handsome building, with many windows and a well-maintained facade. The house is described as having a certain air of luxury and refinement, with its high walls and large garden. The street is also described as being lined with other large, impressive houses, giving the impression of a wealthy and prosperous neighborhood.
The appearance of Dr. Jekyll's house and street helps to create the setting of the story in several ways. Firstly, it sets the tone for the story by creating an atmosphere of wealth and privilege. This sense of luxury is juxtaposed against the dark, seedy alleys and impoverished neighborhoods that are later described in the story. This contrast between light and dark, good and evil, is a central theme of the novel.
Secondly, the appearance of the house and street helps to develop the characters of Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Dr. Jekyll is a wealthy, respected member of society, and his elegant home reflects this. On the other hand, Mr. Hyde, who is revealed to be Dr. Jekyll's alter ego, is associated with the darker, more squalid parts of the city. This contrast in appearance helps to emphasize the duality of human nature that is explored throughout the novel.
Finally, the appearance of the house and street helps to foreshadow the events that occur later in the story. The grandeur and elegance of Dr. Jekyll's house is ultimately revealed to be a facade, hiding the dark secrets and experiments that take place inside. Similarly, the respectable, wealthy appearance of the street is revealed to be a mask for the darker, more sinister aspects of society.
In conclusion, the appearance of the street and house in which Dr. Jekyll lives is an important aspect of the setting of "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde." The luxurious, refined appearance of the house and street creates an atmosphere of wealth and privilege, helps to develop the characters, and foreshadows the events of the story. The contrast between light and dark, good and evil, is a central theme of the novel, and the appearance of the house and street helps to emphasize this theme.
Hope this helps :)
St Lucy’s home for girls raised by wolves what are the 5 stages
Answer:
;) hope you get it
Explanation:
what page is Better never means better for everyone... It always means worse, for some of the handmaid's tale
Pg. 366 Better never means better for everyone, he (The Commander) says. It always means worse, for some.
What is Commander?A common naval officer rank is commander. In other formal organizations, such as several police forces, commander is also used as a rank or title. This naval rank is known as frigate captain in many countries.
Commanders are in charge of developing effective EO objectives within their command. They must ensure that every command policy, action, and program incorporates EO. They must establish policies and procedures to ensure that their EO objectives are assessed and updated on a regular basis.
Commanders are in charge of developing effective EO objectives within their command. They must ensure that every command policy, action, and program incorporates EO. They shall establish policies and procedures to ensure the periodic assessment and update of their EO objectives.
To know more about Commander follow the link:
https://brainly.com/question/25808182
#SPJ4
Oraciones cortas con "look"
Answer:
look to the left mira a la izquerida
Explanation:
Answer:
shes is looking after you
Explanation:
Ella te esta cuidando
Which of the following is most clearly an example of dialogue
Answer:
Watch out for that flaming sword he shouted
Explanation:
dialogue is something what a person says dialogue is something someone says. Here's an example:
"Hi"
"Hello"
"How are you doing?"
Most of the time it needs the quotation marks around it, like i did above, it indicates someone saying something
If that makes sense!!
I WILL GIVE BRAINILEST
3. You learned that the purpose of "The Death of Gen. Custer: Sitting Bull Tells the Story of the Fight" is to give details about the death of Custer from the perspective of his enemy, Sitting Bull. You learned that the message of the account is that it's unclear exactly what happened to Custer - only that he was killed. Look closely at this account and identify at least one other purpose Sitting Bull may have had in giving his account. Support your answer with evidence.
Answer:
1: ("The Little Horn Massacre") In this passage, the author's choice of wording and overall language have shown the reader a clear bias throughout the different parts of the text. For example, as stated in the text, "Custer was among the last who fell, but when his cheering voice was no longer heard, the Indians made easy work of the remainder.". This quote shown by the author proves that "Custer" was very important in many parts of the entire situation also showing that the author tells this perspective of the story based off Custer's point of view. The writers bias was taken against "Reno" as in the story and this is proven by this quote given in the example when again the story was told as Custer's way of seeing the scenario. If the story was reversed, the ending quote would have been about the effect on "Reno" not "Custer".
2: In, "The Battle of Greasy Grass", the point was shared with the viewer that the war, "was a watershed moment in History of Indigenous - U.S. relations.". Then, in the passage titled, "The Little Horned Massacre", the war was also remembered as a disaster for the United States. In both sources, it explains similar outcomes of the war, but these messages are different by being effected through the story by the perspective in the writing. As stated in the text labeled, "The Battle of Greasy Grass", The U.S. soldiers gave themselves away with a dust cloud rising up as they approached the Greasy Grass encampment. The Lakota, Cheyenne, and Arapaho warriors were quickly ready. Crazy Horse led as many as 1,000 warriors to flank Custer's forces." This quote shows the quote would be spoken in 3rd person on behalf of the U.S. in this situation. Then, in the passage of, "The Little Horn Massacre", "The soldiers were repulsed and a wholesale slaughter ensued. Gen. Custer, his brother, his nephew, and his brother-in-law were killed, and not one of his detachment escaped.". Both of these examples show sentences from each source further proving how major this point in time was and much of any effect it had made, told as part of the message. But, if the perspectives were changed in either or both text, the thoughts of the scenario would change based on opinion and the message would too.
3: While reading, "The Death of Gen. Custer: Sitting Bull Tells the Story of the Fight", the purpose was to give details about the death of Custer from the perspective of his enemy, Sitting Bull. But, the death of Custer has still remained un-solved. Although, even though there are not many details proving this claim, Custer's enemy could be guilty for this incident. One of these examples would be stating, "Sioux and said: 'Custer is not in this division; he is in the other.' I then ordered all my men to come on and attack the other division.". This has proven that he was originally targeting Custer because The Sitting Bull lead his soldiers towards another group seeing Custer was not in his attacking rang at the time. Afterwards, The Sitting Bull had talked about the founding of the body of Custer and talked about it as anyone else who had been attacked then.
Explanation:
I'm so sorry i'm 6 days late. I had the same assignment so here take my work.
"The essays are meant to be "open-book," and you are encouraged
to use your notes when completing your essays. Choose 2 of the 4
essay questions below to complete for your assignment. Your
complete"
Based on the information you have provided, it seems like you are looking for a response to a question or set of instructions that require you to choose two of four essay questions to complete and that the essays are "open-book" and notes are allowed when completing them.
However, there is no specific question to answer in your request. So, I suggest providing me with the essay questions to be able to provide an answer to your request. Please, feel free to ask more questions when you have any!
To know more about essays Visit
https://brainly.com/question/30245285
#SPJ11
What kind of a person is Mayor Orden? Use indirect and direct characterization from chapter 1 to describe him in 2-3 sentences.
Answer:
The given question related to the chapter the Moon is Down.
Explanation:
Orden has indeed been mayor for far too much that people instinctively think about him when they encounter the term "mayor." He is a competent political leader who commitments himself to upholding the interests of his citizens, including his pleasant and light-hearted air, which his spouse, Madame Orden, continually attempts to amend.
Mayor Orden's unswerving compassion and loyalty to civic values are exemplified just at novella's conclusion, as he agrees to visit his demise in freedom, having decided to kill itself instead of work against certain country's opinions.
Write a letter to your headmaster discussing two games that should be encouraged among students
Answer:
its a
Explanation:i got a A
Which best describes the availability of substitutes in a monopoly? Price points vary. There are no substitutes. There are different brands. Products have different features.
Answer:
The option which best describes the availability of substitutes in a monopoly is:
A. There are so substitutes.
Explanation:
We have a monopoly when only one company offers a certain product or service, dominating that sector. A substitute product in economics is a product perceived by the consumer as having the same purpose as another product. For instance, I can use sweetener in my coffee instead of sugar, which means the sweetener is the substitute product when it comes to sugar. However, when there is a monopoly, substitute products cannot be found. That company detains control over that industry or sector, therefore only that company's product is available. There are no other companies producing similar products.
B - There are no substitutes
There is no competition in a monopoly. Consumers have no substitutes and are forced to pay the price for the goods dictated by the monopolist.
help please
can you make MLA about No Fear Romeo and Juliet.
Must have all those things:
1: Author
2-title of source
3-title of container
4: Coot/butor
5 version
6- Number
7-Publisher
8. Publication date
Answer:
Sure, here's an example MLA citation for "No Fear Romeo and Juliet":
Shakespeare, William. No Fear Romeo and Juliet. SparkNotes, 2003.
Author: Shakespeare, William
Title of source: No Fear Romeo and Juliet
Title of container: N/A
Contributor: N/A
Version: N/A
Number: N/A
Publisher: SparkNotes
Publication date: 2003
Which sentence is an example of hyperbole
Answer:
We need the options otherwise we can't help you.
Explanation:
Sorry!!
A hyperbole is exaggerated statements or claims not meant to be taken literally.
An example of this would be:
“There's enough food in the cupboard to feed an entire army!”
There is not actually enough food to feed an entire army, but using that sentence makes the impression that there is a significant amount of food.
I hope this will help you.^^
Answers to the passage Let's Celebrate
Answer:
?.?.!!!,
Explanation:
a foil is a character who provides a striking contrast to other characters. in what way does the old man serve as a foil to the three rioters?
He represents the wisdom of old age; he serves as a counterpoint to the rioters. The old man, in contrast to the rioters, is composed, sober, and respectful; He comprehends that death is beyond human control.
In The Pardoner's Tale, the elderly man can be thought of as either Death himself, an ally of Death, or a kind of anti-pardoner. The elderly man might be Death himself. When the three rioters confront the old man, he tells them where he last saw Death.
In the Pardoner's tale, what prompted the three rioters to seek death?
The revelers observe a coffin's passing and inquire about the deceased. They are informed by a servant that Death, a thief, killed a friend by stabbing him in the back the night before. Thinking that Death might still be in the next town, the young revelers decide to find him and kill him.
Learn more about human control here:
https://brainly.com/question/678513
#SPJ4
How do other characters in the story react to the doll's house?
When describing A Doll's House and what would happen when other characters find out the truth about her, Ibsen uses an objective third-person point of view.
What responses did individuals have to a dollhouse?
A Doll's House was the subject of intense discussion in early Europe. Church members and idealists were split. Some people desired a motherly, noble Nora to serve as a model for the audience. Because real women were virtuous and kind, several people argued that Ibsen's Nora was unrealistic.
What were Lil and Else's responses when Kezia asked them to visit the doll house?
Lil is a very quiet person and usually only smiles "silly, shamefaced" in response to the other girls' teasing. Lil is first hesitant to enter the courtyard when Kezia asks her and Else to view the doll's house.
To know more about dolls house visit:
https://brainly.com/question/11372108
#SPJ1
What are the characteristics of an informal writing style?
An informal writing style has the following characteristics:
1) Conversational language and terminology. Informal writing is similar to having a conversation in person. As a result, slang, figures of speech, bad language, or asides may be used.
2) Use a friendly tone as though you were speaking directly to your audience (readers). Informal writing is typically written in the guise of a conversation. The author commonly uses the first person (I and we), but will also directly address the reader in the second person (you and your).
3) An easy-to-follow structure and methodology. In informal writing, sentences and paragraphs are typically shorter, as they are in conversation. This is especially true when it comes to online writing. Writers may also utilize incomplete phrases or ellipses (...) to communicate points.
4) Textual abbreviations and contractions Words can be condensed or abridged in casual writing in the same manner that they are in speech. As a result, contractions (such as I'm, doesn't, couldn't, it's) and abbreviations (such as TV, photos) will be used far more frequently in this style of writing.
5) Empathy and emotion In informal writing, a writer's empathy with the reader is often higher. They could, for example, communicate a more sophisticated concept more clearly.
Learn more about informal writing
brainly.com/question/23215274
#SPJ4
the coach scolded jim and myself after we were late for practice. which revision could best be made to the object pronoun?
The revision could best be made to the object pronoun will be:
Myself should be changed to I.
What is a pronoun?
A pronoun is a word this is used rather than a noun or noun phrase. Pronouns refer to both a noun that has already been cited or to a noun that does not want to be named specifically.
What's the definition of a pronoun?
The Merriam-Webster Dictionary defines pronouns as 'any of a small set of phrases (together with I, she, he, you, it, we, or they) in a language which can be used as substitutes for nouns or noun terms and whose referents are named or understood in the context', in keeping with the Collins Dictionary, 'A pronoun is a phrase that you use to consult a person or something whilst you do not need to use a noun, regularly due to the fact the individual or thing has been stated earlier. Examples are 'it', 'she', 'something', and 'myself'.'
What are types of pronouns?
Possessive pronouns.
Non-public pronouns.
Relative pronouns.
Reflexive pronouns.
Indefinite pronouns.
Demonstrative pronouns.
Interrogative pronouns.
Intensive pronouns.
Learn more about pronouns here:- https://brainly.com/question/26257764
#SPJ4
4. (sourcing) Why do you think Robinson reminds the mayor that three-fourths of the bus riders in Montgomery are African American?
What is her intention?
Answer
Robinson reminds the mayor that three-fourths of the bus riders are African American. After all, if the majority of the people riding the bus are African American, they should get equal rights because they're the majority when it comes to that.
Explanation:
Please read the following case study on Wild as a Tasmanian:
There are many different beach resorts out there, each offering an array of various activities and attractions, but what separates the exceptional from the original? To stick out of the crowd, at least a little, resorts will try to increase their focus on sustainability, location, service and food. Go to the Freycinet Peninsula on the east coast of the island Tasmania and you will find out only magnificent surroundings but an unbelievable resort that encompasses all of its beauty, the Safire Freycinet. Island Magazine ranked the Safire Freycinet as number one on its Top 10 New Resorts, and not without good reason.
One of the amazing features about the Safire is that it is surrounded by the Freycinet National Park, with water around you close enough to gaze upon migrating whales and dolphins from the comfort of your bed. The unique design of the Safire mimics the waves, mountains, and sand dunes, giving its guests the feeling that they are part of the National Park around them. Opened in April 2010, the Safire has 20 free-standing luxury suites, offering an unforgettable view with a comfortable place to enjoy it.
Please briefly post your answers to the following questions:
What do you think would be the difference in factors contributing to a resort's success today, compared to ten years ago?
In the case study Wild as a Tasmanian the difference in factors contributing to a resort's success today, compared to ten years ago is the focus on sustainability, location, service, and food. Ten years ago, resorts would typically focus on providing the best amenities to attract guests.
However, today, to stick out from the crowd, at least a little, resorts will try to increase their focus on sustainability, location, service, and food. Increasingly, resorts need to be sustainable and eco-friendly, especially in the era of climate change and environmentalism.
Additionally, resorts need to be situated in an attractive location with easy access to amenities and activities. Service is also important, as travelers expect a personalized and unique experience that will keep them coming back. Finally, food is an essential factor for resorts as guests expect healthy, locally sourced, and delicious meals.
These are the differences in factors contributing to a resort's success today, compared to ten years ago.
To know more about Wild as a Tasmanian refer here:
https://brainly.com/question/24151789#
#SPJ11
Why is it useful to create a small column and a large column on your note book paper ?
Which characteristic correctly completes this Venn diagram?
O Belief in many gods
O Denial of reincarnation
O Lack of written scriptures
O Belief that people are born sinful
Belief in many gods correctly completes the
characteristic of Venn diagram.These curves are frequently round or elliptical in shape.
Developed in the 1880s by John Venn (1834-1923), a Venn diagram is a common diagram type that illustrates the logical relationship between sets. Simple set relationships in probability, logic, statistics, linguistics, and computer science are illustrated using the diagrams, which are also used to teach basic set theory. Simple closed curves depicting sets on a plane are used in Venn diagrams.
Logic or set diagrams are other names for a Venn diagram. It is a diagram that depicts every conceivable logical relationship between a finite number of various sets. In these diagrams, sets are represented by areas inside closed curves, while elements are represented by points in the plane. Multiple, closely spaced, closed curves form a Venn diagram.
To know more about Venn Diagram visit:
https://brainly.com/question/14344003
#SPJ9
17
Select the correct answer from the drop-down menu.
Read the excerpt from paragraph 13.
Forests include a place where the Kingsburys have passed their family heritage to the next generation and a place
where my mother is able to stay 87 years young by tending to her little piece of paradise with her creek and forest.
Why does the author use the phrase 87 years young?
The use of this phrase suggests that the author believes that
A. forests should be preserved so that people can stay on their land
B. being close to nature can make people feel youthful and healthy
C. age is just a number and that everyone ages differently
D. people can still take care of forests regardless of their age
Next
4
Answer:
Explanation:
a
The phrase '87 years young' highlights the author's belief in the power of nature to invigorate and promote health, suggesting that the author's elderly mother feels youthful due to her connection with nature.
Explanation:The author uses the phrase '87 years young' to emphasize that despite her age, the author's mother remains vigorous and active, largely due to her engagement with nature. This phrase choice may suggest option B, that the author believes being close to nature can make people feel youthful and healthy. The phrase '87 years young' inverts the traditional expression '87 years old' in a way that communicates the author's mother has retained a sense of vitality and healthiness often associated with youth. Rather than her age being a detriment, it is framed positively.
The phrase '87 years young' is used by the author to suggest that being close to nature can make people feel youthful and healthy. The author is implying that the mother's connection to her creek and forest has contributed to her overall well-being and ability to stay young at heart, despite her age. This phrase also conveys the idea that age is just a number and that everyone ages differently.
Learn more about Author's Use of Phrase here:https://brainly.com/question/32802834
#SPJ2
Directions: Proofread the passage below. Then answer questions about errors in tone and grammar in the passage.
Remember: The paragraph must be in a formal tone with no contractions and written completely in the third person).
We all grow up eventually. In the story Peter Pan by J.M. Barrie Peter Pan is a yung boy who lives in Neverland flies and never grows older. Whereas in the peom “Growing Down” by Shel Silverstein a speaker tells an adult that he should try “growing down” rather than growing up. Both the story Peter Pan and the peom “Growing Down” talk about you growing up as if it’s a bad thing.
Which response is the best revision/edit for the underlined portion of text?
A) We all grow up, eventually.
B) Everyone grows up, eventually.
C) Everyone grows up eventually.
The best revision for the underlined portion of text is"Everyone grows up, eventually." Option B
Firstly, using "we" in the sentence creates an informal tone which is not suitable for formal writing. Therefore, the use of "everyone" in option B provides a more formal tone as it refers to a larger group of people.
Secondly, the sentence needs a comma after "up" for correct punctuation. The absence of a comma creates a run-on sentence which affects the grammar of the sentence. Option B uses the correct punctuation with a comma which improves the grammar of the sentence.
Lastly, option C is grammatically correct but it lacks the word "everyone" which is necessary for a formal and clear sentence. Therefore, option B is the best choice for the given context.
In conclusion, the revised sentence should read, "Everyone grows up, eventually." This sentence maintains a formal tone and proper grammar. So Option B is correct.
For more question on revision visit:
https://brainly.com/question/8823021
#SPJ11
we have............. (a, an, the) red car
Answer :
We have a red car would be correct.
Explanation :
- "A" is used before singular countable nouns when you are referring to a general or non-specific item for the first time.
Example: A cat walked across the street.
- "An" is used before singular countable nouns that begin with a vowel sound when you are referring to a general or non-specific item for the first time.
Example: An apple fell from the tree.
- "The" is used before singular and plural nouns when you are referring to a specific item or something that is already known or has been mentioned before.
Example: The book you borrowed is on the table.
- "The" is also used before superlative adjectives and when referring to a whole class of people or things.
Example: She is the tallest girl in the room. The rich face unique challenges.
The answer is:
a
Explanation:
The correct answer choice for this sentence is:
a
Here's the full sentence:
We have a red car.
Hence, this is the answer.From the mid-1950s until 1975, a war raged in the Southeast Asian country of Vietnam. U.S. involvement in that conflict divided America. Some people supported the war, while others were fiercely against it. More than fifty-eight thousand U.S. troops and other military personnel died in Vietnam. Those who survived often felt disrespected when they came home. By the late 1970s, however, people began to recognize that no matter how they felt about the war, the bravery and sacrifice of those who fought should be recognized. In 1979, Vietnam veterans Jan Scruggs and Robert Doubek started the Vietnam Veterans Memorial Fund (VVMF). They wanted to create a memorial to honor those who had fought in the war and to provide a space for Americans to grieve and heal. The memorial design was chosen through a contest. The contest rules stated that the designs should not contain political statements and that they should include the names of all Americans who had died in the war or remained missing. The judges were well-known architects, city planners, and other professionals. Designs were submitted "blindly," meaning that the judges didn't know who the designers were. To many people's surprise, the winner of the contest was a twenty-one year old student named Maya Lin. At the time, Lin was still studying architecture and was not yet a professional designer. At first glance, Lin's design seemed simple: it was a V-shaped wall made of smooth, dark granite, inscribed with the name of every American who had died or gone missing in the war. Lin wanted the memorial to be a symbol of the great loss of life during the war. She also envisioned a place where people could come to remember, reflect, and feel a sense of peace. The Vietnam Memorial Wall that Maya Lin designed was installed in Constitution Gardens in Washington, D.C. One arm of the wall extends toward the Lincoln Memorial, while the other points toward the Washington Monument. The center of the wall is over ten feet high, while the farthest ends of the arms rise just eight inche
The involvement of well-known architects, city planners, and other professionals as judges in the Vietnam Veterans Memorial contest was important for several reasons,
1. Expertise and Knowledge
2. Historical and Cultural Context
3. Unbiased Evaluation
4. Credibility and Public Trust
1. Expertise and Knowledge: Professionals in the fields of architecture and city planning possess specialized knowledge and expertise in design principles, aesthetics, and creating meaningful spaces. Their understanding of architectural concepts, materials, and spatial arrangements allows them to assess the submissions based on technical and artistic merits. Their professional background ensures that the chosen design meets the standards of quality, functionality, and appropriateness for a memorial.
2. Historical and Cultural Context: Judges with professional experience in architecture and city planning are likely to have a deeper understanding of the historical and cultural significance of memorials. They can evaluate designs within the broader context of memorialization and assess whether a particular design effectively conveys the intended message and resonates with the purpose of honoring the veterans. Their knowledge helps ensure that the memorial design is respectful, meaningful, and in line with the purpose of the project.
3. Unbiased Evaluation: The use of anonymous or "blind" submissions in the contest helps ensure a fair and unbiased evaluation. By not knowing the identity of the designers, the judges are able to focus solely on the merits of the designs without any biases or preconceived notions. This approach allows for a more objective assessment of the submissions and reduces the potential influence of personal connections or favoritism.
4. Credibility and Public Trust: Involving well-known professionals in the judging process adds credibility and public trust to the contest. Their reputations and expertise lend weight to the decision-making process and assure the participants and the public that the selection was based on informed judgments. It helps build confidence in the fairness and integrity of the contest, enhancing the legitimacy of the chosen design.
The Question was Incomplete, Find the full content below :
From the mid-1950s until 1975, a war raged in the Southeast Asian country of Vietnam. U.S. involvement in that conflict divided America. Some people supported the war, while others were fiercely against it. More than fifty-eight thousand U.S. troops and other military personnel died in Vietnam. Those who survived often felt disrespected when they came home. By the late 1970s, however, people began to recognize that no matter how they felt about the war, the bravery and sacrifice of those who fought should be recognized. In 1979, Vietnam veterans Jan Scruggs and Robert Doubek started the Vietnam Veterans Memorial Fund (VVMF). They wanted to create a memorial to honor those who had fought in the war and to provide a space for Americans to grieve and heal. The memorial design was chosen through a contest. The contest rules stated that the designs should not contain political statements and that they should include the names of all Americans who had died in the war or remained missing. The judges were well-known architects, city planners, and other professionals. Designs were submitted "blindly," meaning that the judges didn't know who the designers were. To many people's surprise, the winner of the contest was a twenty-one year old student named Maya Lin. At the time, Lin was still studying architecture and was not yet a professional designer. At first glance, Lin's design seemed simple: it was a V-shaped wall made of smooth, dark granite, inscribed with the name of every American who had died or gone missing in the war. Lin wanted the memorial to be a symbol of the great loss of life during the war. She also envisioned a place where people could come to remember, reflect, and feel a sense of peace. The Vietnam Memorial Wall that Maya Lin designed was installed in Constitution Gardens in Washington, D.C. One arm of the wall extends toward the Lincoln Memorial, while the other points toward the Washington Monument. The center of the wall is over ten feet high, while the farthest ends of the arms rise just eight inche
In the text about the Vietnam Veterans Memorial contest, it is mentioned that the judges were well-known architects, city planners, and other professionals. Why do you think it was important for the judges to be professionals in their fields rather than random individuals? Explain your answer.
Know more about Cultural Context here:
https://brainly.com/question/32075296
#SPJ8
Is an estimate considered an opinion ?
Answer: I would say yes. This is because an opinion is defined as "a view or judgment formed about something, not necessarily based on fact or knowledge". While estimates are usually based on fact, we must realize that is not what makes up an opinion. An opinion is a view or/and judgement and an estimate is like a judgement or view about what could be the answer.
Would appreciate brainliest <3
what statement is true of gossip and story-telling? responses gossip typically spreads to 2-3 people. gossip typically spreads to 2-3 people. the first person who tells the story is most likely to include the least amount of detail.
The statement which is true about story-telling and gossip is, "when gossiping, people use adjectives to describe the people of their own group.
When someone is gossiping or telling a story, it's very important to tell who someone is and what are their characteristics (positive or negative).
The use of adjectives is what makes the whole story interesting and the listeners hear it very keenly.
It's the art of using specific words to create an image in the listener's mind.
Gossip and story-telling are the informal types of conversation that people do about other members who are not present in the group.
These can be both negative and positive.
See a similar question about gossip here:
https://brainly.com/question/6839284
#SPJ4