The term "fathomless" refers to the immeasurable depth of the whirlpool's waters, conveying a sense of mysterious and unfathomable power that catches and draws in everything within its reach.
How can this be explained?Its great strength pulls everything towards incomprehensible depths that cannot be measured nor understood, suggesting an unaccountable force at work.
The uncompromising might of this abyss also alludes to the unknown or enigmatic. This further implies that the full extent of the water's deepening chasm remains shrouded in secrecy, compelling captivations beneath the surface for some time to come.
Read more about vocabulary here:
https://brainly.com/question/1587636
#SPJ1
Before reading the text, Sachi predicted that more
Americans support the space program now than in
previous years. Which detail from the text best
corrects Sachi's prediction?
"Strong public support that the U.S. should
continue to be at the vanguard of space exploration
is widely shared across gender, educational and
political groups."
O"Each generational group, for example, expresses
nearly equal levels of strong support for continued
U.S. space leadership-from Baby Boomer and
older generations (71%) who lived through the
Right Stuff' era that pioneered space exploration to
Millennials (70%) who grew up during the space
shuttle program."
"The findings-supplt for the U.S. being at the
forefront of space exploration and the perception
The detail that best corrects Sachi's prediction is "Each generational group, for example, expresses nearly equal levels of strong support for continued U.S. space leadership-from Baby Boomer and older generations (71%) who lived through the Right Stuff' era that pioneered space exploration to Millennials (70%) who grew up during the space shuttle program." This statement clarifies that support for space exploration is equal across all generations and it has not increased significantly over the years. Hence, this detail from the text best corrects Sachi's prediction.
The detail from the text that best corrects Sachi's prediction is: "Each generational group, for example, expresses nearly equal levels of strong support for continued U.S. space leadership-from Baby Boomer and older generations (71%) who lived through the Right Stuff' era that pioneered space exploration to Millennials (70%) who grew up during the space shuttle program.
"Before reading the text, Sachi predicted that more Americans support the space program now than in previous years. However, according to the text, Sachi's prediction is incorrect.
In the text, it is mentioned that strong public support for the U.S. to be at the forefront of space exploration is widely shared across gender, educational, and political groups. Additionally, it is stated that nearly equal levels of strong support for continued U.S. space leadership are expressed by each generational group.
For more such questions on space exploration, click on:
https://brainly.com/question/1141458
#SPJ8
Which word is a second-person pronoun?
A their
B you
C it
D we
Review Chapter IV, on pages 4 and 5, in which
the narrator has reframed the way he looks at
his room, envisioning it as a refuge rather than a
prison.
Click or tap TWO underlined phrases on these
pages that MOST support this inference.
Answer:
1. "The thought of the outside world came like a
whiff of ocean air, refreshing and invigorating."
2. "The walls of my room no longer seemed to
enclose me in a prison, but became, on the
contrary, a shelter and a strong protection."
Explanation:
From "The Tyranny of Things" by Elizabeth Morris
Once upon a time, when I was very tired, I chanced to go away to a little house by the sea. "It is empty," they said, "but you can easily furnish it." Empty! Yes, thank Heaven! Furnish it? Heaven forbid! Its floors were bare, its walls were bare, its tables there were only two in the house were bare. There was nothing in the closets but books; nothing in the bureau drawers but the smell of clean, fresh wood; nothing in the kitchen but an oil stove, and a few a very few dishes; nothing in the attic but rafters and sunshine, and a view of the sea. After I had been there an hour there descended upon me a great peace, a sense of freedom, of in finite leisure. In the twilight I sat before the flickering embers of the open fire, and looked out through the open door to the sea, and asked myself, "Why?" Then the answer came: I was emancipated from things. There was nothing in the house to demand care, to claim attention, to cumber my consciousness with its insistent, unchanging companionship. There was nothing but a shelter, and outside, the fields and marshes, the shore and the sea. These did not have to be taken down and put up and arranged and dusted and cared for. They were not things at all, they were powers, presences.
And so I rested. While the spell was still unbroken, I came away. For broken it would have been, I know, had I not fled first. Even in this refuge the enemy would have pursued me, found me out, encompassed me.
If we could but free ourselves once for all, how simple life might become! One of my friends, who, with six young children and only one servant, keeps a spotless house and a soul serene, told me once how she did it. "My dear, once a month I give away every single thing in the house that we do not imperatively need. It sounds wasteful, but I don’t believe it really is. Sometimes Jeremiah mourns over missing old clothes, or back numbers of the magazines, but I tell him if he doesn’t want to be mated to a gibbering maniac he will let me do as I like."
The old monks knew all this very well. One wonders sometimes how they got their power; but go up to Fiesole, and sit a while in one of those little, bare, white-walled cells, and you will begin to understand. If there were any spiritual force in one, it would have to come out there.
I have not their courage, and I win no such freedom. I allow myself to be overwhelmed by the invading host of things, making fitful resistance, but without any real steadiness of purpose. Yet never do I wholly give up the struggle, and in my heart I cherish an ideal, remotely typified by that empty little house beside the sea.
Which central idea is not discussed in Morris’s essay?
a
The loss of things
b
The beauty of things
c
The passion for things
d
The call for things
The beauty of things is the central idea is not discussed in Morris’s essay. Hence, option B is correct.
What is the concept of the passage?The Tyranny of Things by Elizabeth Morris describes how the speaker believes that common objects have turned into unneeded clutter in our lives. She discusses how, as social creatures, we love to store things—even ones that aren't actually necessary. She describes how objects have accumulated in our life, "obstructing" our open spaces and reducing our ability to see the outer world.
She describes how she finds comfort in the emptiness of space in the excerpt provided. She responded when somebody suggested she fill the vacant place "Empty! Yes, praise God! Decorate it? God forbid!" Instead, she appreciates how "uncluttered" the house is, how it gave her "a sensation of freedom, of endless leisure," and how it is empty.
Thus, option B is correct.
For more information about concept of the passage, click here:
https://brainly.com/question/10334479
#SPJ1
Match each of the words with its best antonym.
Answer:
Reprehensible - Blameless
Plausible - Unbelievable
Acumen - Inability
=>
Read this excerpt from a student’s sonnet.
I stared at the clock and wished that it would move forward
How could this idea be expressed with personification?
The clock ticked on, and minutes lasted long
The minutes were as slow as melting snow
As I stared, the clock was an irritating blister
As time refused to budge, my patience strained
Answer:
im pretty sure its the last one because its saying the time REFUSED to budge and time cant refuse
Explanation:
Option D) As time refused to budge, my patience strained.
1. When someone gives you something, a natural desire is to .............. Nothing is done out of good intentions, and one should expect to return the favor.
a) turn it down
b) give it back
c) find it out
d) go along
When someone gives you something, a natural desire is to option b. give it back Nothing is done out of good intentions, and one should expect to return the favor.
It is a common human tendency to feel a sense of obligation when receiving a gift or favor from someone else. This is often driven by social norms, cultural expectations, and a desire to maintain a sense of fairness and balance in relationships. Reciprocity is a fundamental aspect of human social interaction.
It is based on the principle of mutual exchange and cooperation. When someone gives you something, it creates a social debt or obligation, and the natural response is to give something back in return. This can be seen as a way to maintain a harmonious relationship and to demonstrate gratitude and appreciation.
Giving something back can take various forms depending on the situation. It could involve returning a physical gift, providing a favor or service in return, or simply expressing sincere thanks and showing kindness in other ways. The specific act of reciprocation will depend on the nature of the gift, the relationship between the individuals involved, and the cultural context. Therefore, the correct answer is option b.
know more about cultural here:
https://brainly.com/question/26152858
#SPJ8
please help fast
Many movies are based on books. Some people think that the book is always better than the movie, but this is not true. There are plenty of reasons why movies are better than books.
First, books are things that you can only enjoy alone. Movies are different. Whether you get together at a theater or have a movie night at a friend’s house, movies are a social activity. No one ever said: “Hey, let’s hang out and read a book tonight!” Movies are better than books because they bring people together.
Next, books take too long to read. Some books are short, but many books can be hundreds of pages long. In contrast, most movies are only two hours long. You can enjoy a movie in a single afternoon. You could even enjoy two or three! But some books can take weeks or even months to read.
Finally, books are just plain less exciting. Movies have special effects, dramatic music, and talented actors who bring the story to life. Books, on the other hand, usually just have words! What is more exciting, reading a tedious description of a high-speed car chase, or actually getting to see one?
Books may have more detail and let you use your imagination more, but movies are way more fun and enjoyable. In my opinion, movies are far superior to books.
No sources were consulted in the composition of this passage.
According to paragraph 3, it takes about two hours to
A
watch a movie
B
watch two or three movies
C
read a book
D
read two or three books
A, watch a movie. "In contrast, most movies are only two hours long. you can enjoy a movie in a single afternoon."
Answer:
watch a movie
Explanation
it says that you can fit a movie into a single afternoon, but then right after says maybe two or three. Its either a or b.
Which structural elements are shared by "The Raven" and Stephen Crane's "War Is Kind"?
Select each correct answer.
O regular meter and rhyme scheme
O plain, flat language and images
O repetition of key words and phrases
extensive use of hyperbole
Which of the following lines from the text provides the best evidence for the connection between the Pullman Porters and Rosa Parks? “This is for the Pullman Porters who organized when people said / they couldn’t. And carried the Pittsburgh Courier and the Chicago / Defender to the black Americans in the South so they would / know they were not alone.” (Lines 1-4) “This is for the Pullman Porters who / helped Thurgood Marshall go south and come back north to fight / the fight that resulted in Brown v. Board of Education.” “This is about the / moment Rosa Parks shouldered her cross, put her worldly goods / aside, was willing to sacrifice her life, so that that young man in / Money, Mississippi, who had been so well protected by the / Pullman Porters, would not have died in vain.” (Lines 42-46) “Others would follow Mrs. Parks. Four young / men in Greensboro, North Carolina, would also say ``No. great / voices would be raised singing the praises of God and exhorting / us to forgive those who trespass against us.” (Lines 51-54)
"This is about the moment Rosa Parks shouldered her cross, put her worldly goods / aside, was willing
to sacrifice her life, so that that young man in / Money, Mississippi, who had been so well protected by
the / Pullman Porters, would not have died in vain." (Lines 42-46)
6. Which detail from the text provides the best clue for
the meaning of "rural backlash" in paragraph 25?
OA. "Back then, most family farms relied on their own
children's labor." (Paragraph 26)
O B. "Many other children were hired as farmhands or
'helpers' in seasonal agriculture." (Paragraph 26)
O C. "Southern industrialists seized the moment, warning
thousands of farm families of a government takeover
of t their farms." (Paragraph 27)
D. "Reformers panicked, buying radio spots and
distributing pamphlets backing off the notion that
they wanted to interfere with family farms."
(Paragraph 28)
BACK
SAVE & NEXT
7:41
The best clue for the meaning of "rural backlash" in paragraph 25 is found in option C: "Southern industrialists seized the moment, warning thousands of farm families of a government takeover of their farms." (Paragraph 27).
This sentence demonstrates that rural communities, particularly those involved in farming, reacted negatively to a perceived threat of government intervention. The term "backlash" suggests a strong, adverse response, and in this context, it refers to the resistance and opposition coming from the rural areas.
The other options do not provide as clear of an insight into the meaning of "rural backlash," as they focus on the use of child labor on family farms and the reaction of reformers rather than the response from the rural communities themselves.
For more questions on: rural
https://brainly.com/question/30516657
#SPJ11
Question The following is the headline that might have appeared in a local newspaper, 'Governor's son knocks down a poor student cyclist' Expand this into the account of an accident writing it from. A. the first person narrative point of view. B. the third person narrative point of brew.
In first person point of view, the narrator takes the role of a character and tells the tale from their viewpoint. The characters never acknowledge the narrator's presence in third person point of view because they are not a part of the narrative.
First-person narrative point of view:
After a long day at college, I was cycling home when a car swung in my way from the other direction. I was dazed and perplexed until I noticed a man approaching. He was sincerely sorry, and he was the governor's son.
Third-person narrative point of view:
On Wednesday night, the Governor's son crashed his car into a poor student cyclist.
Learn more about narrative, here:
https://brainly.com/question/31164997
#SPJ1
Review the following scenes from Romeo and Juliet:
-The opening fight scene between the Capulets and Montagues
-The Capulet party where Romeo and Juliet meet
-The balcony scene
-Romeo and Juliet's wedding
For each scene, select a song to represent the tone and story. These can be modern songs or older songs. Submit the title and lyrics for each song, along with a three-paragraph explanation for how the songs reflect your interpretation of the play. Use proper spelling, grammar, punctuation, and sentence structure throughout your work.
Answer:
Find music you enjoy
Explanation:They want you to find music that you can see playing in your head during these scences, then explain why you see them. For example; During the party where Romeo and Juliet meet, I would use a song about love at first sight. Then I would explain how the song reflects Romeo's and Juliet's feelings.
Which line is an example of an aphorism?
A "Here's such a coill come, what says Romeo?
B “Why, is not this better now than groaning for love?"
C "Woman may fall, when there's no strength in men."
D "Doth not/rosemary and Romeo begin both with a letter?"
Answer:
D
Explanation:
How does Maniac keep John McNab from fighting with Mars Bar?
Answer:
When a fight nearly broke out between John McNab and Mars Bar, Maniac stepped in and simply led Mars Bar away from the McNab home.
Explanation:
Maniac was instrumental in bringing Mars Bar to the McNab's home for the birthday party. But Mars Bar was uncomfortable being in a white home and the McNab family were uncomfortable having a black in their home. When the McNab boys played the game "blacks and whites", it made Mars Bar very uncomfortable.
Maniac's purpose of inviting Mars Bar to the birthday party was to teach Mars Bar about the white people and to teach the white about the blacks. But it wasn't actualized.
"Maniac Magee" is a story by American author Jerry Spinelli. The story's themes center on racism and inequality. It tells the story of an orphan boy who was looking for an abode and a home in the fictional town of Two Mills. Two Mills is a town which was torn between the East and West, blacks and whites.
Select the correct text in the passage.
Which excerpt best develops the author's claim that the Forest Service continues to seek effective
ways to assess the value of recreation?
(6) In 1918 he wrote, "It should be said that the point of view of the writer is that the landscape of the
wide Forest areas has very great esthetic and human value. The mountains, glaciers, lakes,
streams, woods, and natural parks contribute largely and effectively to human health and
enjoyment."
(7) Since then the agency's approach to gathering data and the detail of that data have become
increasingly nuanced. Using a scientific approach called benefit transfer, researchers gather value-
related research and data from across the country's $460 billion recreation industry.
(8) "We take the calculations from all of those studies, reports and publications and plug that data
into a statistical model to estimate values for individual activities and recreation as a whole," said
White, adding that the method efficient and yields more in depth data.
(9) Using the model in 2018, researchers calculated the average monetary value of specific
recreation activities per person per day.
Excerpt (7) best develops the author's claim that the Forest Service continues to seek effective ways to assess the value of recreation.
In this excerpt, the author discusses the agency's evolving approach to gathering data and the increasing level of detail in that data. The use of the scientific approach called benefit transfer is mentioned, which involves collecting value-related research and data from the country's recreation industry. This demonstrates the Forest Service's commitment to seeking effective ways to assess the value of recreation.Furthermore, the excerpt highlights the agency's method of taking calculations from various studies, reports, and publications and using a statistical model to estimate values for individual activities and recreation as a whole. The mention of efficiency and obtaining more in-depth data indicates the agency's dedication to improving their assessment methods.Additionally, the reference to researchers calculating the average monetary value of specific recreation activities per person per day using the developed model further reinforces the claim that the Forest Service is actively working to assess the value of recreation.Overall, excerpt (7) provides specific details about the Forest Service's evolving approach, use of benefit transfer, utilization of statistical models, and calculation of monetary values, all of which support the author's claim that the agency continues to seek effective ways to assess the value of recreation.For more such questions on Excerpt, click on:
https://brainly.com/question/21400963
#SPJ8
civil wrap -up what divides us as human beings
You are writing a small moment story - a narrative, something that really happened in your life. In writing this story, you want to incorporate all the different writing techniques. a strong lead and closing. 5 sentences!
I’ll give brainliest
Answer:
just write a narrative about a small story
Explanation:
Like in the sentence you wrote just do a story like a thing happend to you or something really explain: Write 5 sentence about what happend to you in your life
List three things that are perplexing Scout at the beginning of the summer.
Unusual events in Maycomb By the middle of October, Scott had mentioned three perplexing unusual things, which are as follows:
1. Bob Well was blaming Atticus for obtaining and then losing his job in a couple of days.
2. When Judge Taylor discovered a shadow in the corner of her eye on her back porch.
Helen Robinson is being perplexing harassed and stalked by Bob Well.
What are the three things Scout messed up at the start of the summer? Atticus is leaving for two weeks, Jem begins to drift away from Scout, and Dill is not going to Maycomb (131/132).
What are Scout's minor disappointments to begin the summer? What do they portend? arrives unexpectedly to live with them. These minor setbacks foreshadow the larger setback.
To learn more about perplexing please click on below link
https://brainly.com/question/29549309
#SPJ4
Please help time limit A diagram of the water cycle is a
a. Visual aid
b. Pre-question
c. Discussion
d. All of these
Please select the best answer from the choices provided
A
B
С C
D
Answer:
A
Explanation:
Visual Aid
Answer:
Its A.
Explanation:
I can confirm what they said above me because I took the test.
Shines white mouthwash recommended by dentists Ethos, Logos, or Pathos identify how its being used
Answer:
Ethos
Explanation:
To answer this question, you have to understand the definitions of ethos, logos, and pathos. These are all methods of persuasion, meaning that they are methods of trying to influence someone. Ethos tries to persuade by building up the credibility or authority of the person making the argument. Logos tries to persuade by using pure reason or logic. Finally, pathos tries to persuade by appealing to emotions.
The sentence given is, "Shines white mouthwash recommended by dentists." This sentence doesn't try to persuade through logic, nor does it try to persuade by appealing to emotions. It does, however, attempt to build up the credibility of the person making the argument by claiming that the product is endorsed by dentists. So, this is an example of an argument being made through ethos.
Hopefully that's helpful! :)
Answer:
Ethos.
Explanation:
The sentence assumes that the company "shines"'s mouthwash is recommended by dentists, who typically deal with the mouth and teeths. This means that the ad is appealing to ethos, or the general public's trust of doctors and their recommendations.
Explaining the 3 types of appeals:
Ethos: Ethos is the appeal of authority. For example, the words of a leader of a community may be held to higher regard and may appear to be more trustworthy than the words of a random person you do not know particularly well personally. For example,
We are part of the Catholic Church. James is the current sitting pope. James says that we should help a community in need. Therefore, because the Pope is regarded as the highest office in the Catholic Church, we will help the community.
Logos: Logos is the appeal to logic. Typically, this would mean that they will use analysis or historical examples to back up the argument. For example,
A woman is described as a adult female human who, all things considered normal, have the capacity to conceive. Joan has the capacity to conceive, though she is sterile. Therefore, Joan is a woman.
Pathos: Pathos is the appeal to emotions. Typically, this would be used in persuading a person, typically to obtain them in joining their side, or to obtain some sort of "gift". For example,
There are large amounts of people who are dying of hunger in Africa. Therefore, we should donate to this charity that helps fund volunteers and buy and transport food to people who need it in Africa.
Learn more about Ethos, here:
https://brainly.com/question/29789532
A reader can still read fluently while reading slowly and mispronouncing words.
O True
O False
When writing a paper, many people recommend the 40 - 20 - 40 approach. What does that mean?
Select one:
a.
40 words in the intro.
20 words in the body
40 words in the conclusion
b.
40% of your time to planning and researching
20% of your time writing.
40% of your time revising/ editing
c.
40% of your grade is style
20% of your grade is grammar
40% of your grade is citations and quote
what would happen if the laws have more power than constituion
What was another effect of the Remembering One Relay?
Cause:The Remembering One Relay.
Effect: More than 100 books were collected.
Effect: Lexi and her friends felt good about helping
1. The volunteers were inspired to do more.
2. The group taught CD young children to read.
3. Kids Helping Kids launched that summer.
The effect of the remembering One Relay is the volunteers were inspired to do more.
What is volunteering?Volunteering is helping and working in groups and organizations for free. Volunteers often involves in organizing things or helping in distribution or cleaning places.
Science says that volunteering is good for the health of the volunteers, it gives them satisfaction and good feelings.
Thus, the correct option is 1. The volunteers were inspired to do more.
Learn more about volunteering
https://brainly.com/question/11921503
#SPJ2
Answer:
1
Explanation:
i did the lesson
Read the excerpt from "Morning Rain." "You'd better take my umbrella. This rain doesn't look as though it'll let up soon." "Is it raining?" Mr. Endo asked, mildly surprised. "Certainly, it's raining." Sadako turned from the cupboard, where she was stacking dishes. "After all, it's November already. It's about time we had some rain, Los Angeles or no Los Angeles." Then, sharply, she looked at her father, her mouth agape. "Is it raining? You mean you can't hear that rain?" Mr. Endo shook his head, no. They stared at each other for a moment, father and daughter, he not really seeing her and she as though seeing him for the first time in her life. Which detail helps create a tense mood in this excerpt? O Sadako mentions that it is raining. O Sadako puts dishes into the cupboard. Sadako turns sharply to look at her father. Sadako and her father look at each other.
ANSWER IS D
Sadako and her father look at each other which creates tense mood in this excerpt. So, the correct option is D.
What is Mood?Mood is defined as an affective state, while unlike feelings or emotions, mood is less specific, less intense, and less likely to be provoked or accelerated by a particular stimulus or event. These are usually described as having a positive or negative valence.
Mood can be communicated through imagery, conflict etc. which can be seen that when the mood is there the environment will change. In the above passage, we see Sadako and her father look at each other, a detail that helps create the tense mood.
Therefore, the correct option is D.
Learn more about Mood, here:
https://brainly.com/question/16821488
#SPJ1
examples of phrasal quantifer
Answer: Plenty of, a lot of, a few of, several, some, many
Explanation: A quantifier is a word or phrase used before a noun to express the amount or quantity:'some','many', 'a lot of', and 'a few' are examples of quantifiers. Quantifiers are appropriate for both countable and uncountable nouns. He just has a few bucks.
we must obey our teachers tag questions
Answer:yes?
Explanation:
i mean sure?
Answer:i think yes
Explanation:
5. The woman often _______ lunch at 12 a.m.?
the woman often (eats) lunch at 12 a.m
The woman often eats lunch at 12 am.
In addition to learning the process of creating and delivering an effective speech, students of public speaking leave the class with a number of other benefits as well. Which of the following is not a benefit students in a public speaking class have?
A. Developing critical thinking skills,
B. Fine-tuning verbal and nonverbal skills,
C. Reduce the level of communication skills
D. Learning the process of creating and delivering an effective speech,
Reducing the level of communication skills is not a benefit that students in a public speaking class have. Therefore, option C is correct.
What is a speech?A speech refers to one of the three main categories of words based on their function in a sentence. These categories are also known as parts of speech or word classes. The three main parts of speech are:
Noun: A noun is a word that refers to a person, place, thing, or idea. Examples of nouns include "dog," "city," "book," and "love."
Verb: A verb is a word that expresses an action, occurrence, or state of being. Examples of verbs include "run," "jump," "sleep," and "be."
Adjective: An adjective is a word that describes or modifies a noun or pronoun. Examples of adjectives include "happy," "red," "tall," and "delicious."
Thus, option C is correct.
Learn more about speech, here:
https://brainly.com/question/29586134
#SPJ2