The Great Gatsby
Why did Fitzgerald wait until halfway through chapter 3 to introduce this old sport ? Explain the effect of this choice.

Answers

Answer 1

Because that's part of Gatsby's characterization, which is also only introduced in the third chapter.

We can arrive at this answer because:

"Old sport" is a term used by Gatsby frequently.This term represents his inequity among millionaires.This shows that even though he is a millionaire, he doesn't fit in and is not looked upon favorably by this society.

Gatsby is only introduced in the third chapter of the story, and Fitzgerald does this to heighten the suspense and mystery about this character. Therefore, introducing the term "old sport" in the middle of the third paragraph is part of Gatsby's characterization and allows the reader to learn more about him.

More information about Gatsby:

https://brainly.com/question/837802?referrer=searchResults


Related Questions

Improved reading final exam

Answers

Improved reading final exam can be used the following methods:

Read actively: When reading, engage with the text by highlighting important points, taking notes, or asking questions. This will help you stay focused and retain information.

Develop a reading strategy: Before diving into the text, skim through it to get an overview of the content.

Pay attention to headings, subheadings, and any highlighted or bolded text. This will give you a sense of the main ideas and structure of the reading material.

Enhance your vocabulary: Expand your vocabulary by regularly reading challenging materials.

Look up unfamiliar words and make an effort to use them in your daily life to reinforce your understanding.

Learn more about reading here:

https://brainly.com/question/18589163

#SPJ1

What does this mean to you?
5th Amendment

No person shall be held to answer for a capital, or otherwise infamous crime, unless on a presentment or indictment of a Grand Jury, except in cases arising in the land or naval forces, or in the Militia, when in actual service in time of War or public danger; nor shall any person be subject for the same offence to be twice put in jeopardy of life or limb; nor shall be compelled in any criminal case to be a witness against himself, nor be deprived of life, liberty, or property, without due process of law; nor shall private property be taken for public use, without just compensation.

Answers

Answer: See explanation

Explanation:

The 5th Amendment to the Constitution of the United States simply means that an individual cannot testify against himself or herself when there a criminal case.

Furthermore, it states that once an individual has been tried in the court if law before, then the person cannot be subjected to a second trial since the person has been tried earlier.

Lastly, it states that no individual shall be deprived of their life or their freedom without the required process of law taken and that if a private property is to be taken to be used for public use, there'll be a compensation for it.

Answer:

The private property of citizens shall not be taken without legal process and compensation.

Explanation:

Explain how four students at Whittier
Regional Vocational Technical High School
solved a problem for Molly Rizk. Use details
from the text to support your answer.
This is from eAssessment
Level B-Unit 4-Cluster 3

Answers

Answer:

I dont know sorry can you follow me

1. As a senior high school student, what are the benefits of learning and making a resumé?​

Answers

Making a resume can help you in the future. Learning how to make a resume will come in handy when you apply for college or a job.

Why did the paramedic's voice seem so far away? on the poem I went to a party mom​

Answers

Answer:

it's likely symbolic

Explanation:

hearing someone far away can invoke a feelining of lonliness and in the poem it could be symbolic for being lonely

Read the two texts and then answer the question.Read the texts and then answer the question.

HAIKU
Five dead leaves falling
upward onto the branches
of a bare oak tree

THE END OF WINTER
As I approached, I startled a group of sparrows that had been feeding in the grass, and they flew up to the safety of an old oak tree. It was still early enough in the year that the branches of the tree were bare. But the bird songs and the warm sun made me feel certain that winter was ending. As I watched, the sparrows dropped from their high perches and settled again in the grass to hunt for food. Like winter, I was just an interruption.

Which detail do the poem and the story present in a similar way?

A.
The sparrows flying
B.
The dead leaves moving
C.
The belief that spring is coming
D.
The bare branches of the oak tree

Answers

Answer:

the answer is a hope this helps you

D. The bare branches of the oak tree The novel "The End of Winter," the haiku poem, and both depict the oak tree's bare branches in a comparable way.

Was is a haiku poem?

The poem stated above is a form of haiku poem. Haiku is a type of poetry that is frequently employed in Japanese poetry works. A haiku poetry usually consists of three lines. The poem that was just mentioned belongs to the haiku poetry category. The anecdote that is recounted below gives a description of the oak tree's barren branches. This particular feature is present in both the narrative and the haiku poetry.

To know more about HAIKU  visit:

https://brainly.com/question/8019448

#SPJ1

Select the text that has the more objective tone?
A. Janet Jackson was born into a family consisting of the 5 most talented make singers
in the world, so it was no surprise that she too became the trailblazing entertainer
she is today.
B. Janet Jackson was born into the family of the music group known as The Jackson 5.
However, she has accomplished much as a musician and actress.

Answers

Answer:

b.

Explanation:

it has better grammar and more emotion

DIRECTIONS: Go back through "Coming to Our Senses" and fill in the chart below with
examples from the text. Remember, you can use the definitions and information you
recorded in your annotations to help you with this.
Central Idea:
Humans can learn more about their environment than simply what their senses
can tell them, and using scientific tools can help them learn even more.
DIREC
Key Point:
Modern science uses
hardware to turn
observations into
information humans
could not.
Detail:
Key Point:
Detail:
Key Point:
Detail:

Answers

We can see here that we will have the following:

Central Idea: Humans can learn more about their environment than simply what their senses can tell them, and using scientific tools can help them learn even more.

Key Point: Modern science uses hardware to turn observations into information humans could not.

Detail: The author describes how a camera can capture and reveal aspects of the world that are invisible to the human eye, such as high-speed movements or ultraviolet light.

What is central idea?

The central idea is the main point or message that an author is trying to convey in a piece of writing. It is the overarching theme or topic that the author wants the reader to understand or think about after reading the text.

Key Point: Using scientific tools can help humans perceive the world differently.

Detail: The author explains how wearing glasses can enhance our vision and allow us to see details that were previously hidden.

Key Point: Scientific tools can help humans understand complex systems and phenomena.

Detail: The author describes how scientists use satellite imagery to monitor and understand changes in the earth's climate and ecosystems. This allows them to develop more accurate models of the earth's systems and predict future changes.

Learn more about central idea on https://brainly.com/question/1914191

#SPJ1

Think about the short story "The Lottery." The reader can conclude that the lottery was held MAINLY to _____. A.award prosperity to those citizens who were established in the community B.preserve an institutionalized tradition that imposed limits on its participants C.prevent unsustainable numbers of residents in a densely populated area D.eliminate any unnecessary or undesirable citizens by way of a risky opportunity

Answers

Answer:

Hey There!! I think the answer is A) He combines details and indisputable facts with hyperbole and understatement to demonstrate the complexities of attempting to unify forces in order to promote change among opposing groups of citizens.

Hope It Helped!~ ♡

ItsNobody~ ☆

Answer:

ok

Explanation:

What causes people to pick on others and always be in a bad mood in school? Should we judge? if yes why and if no why not.

Answers

No you should not judge. They might be having a bad situation at home, but i would let an adult know what they are doing, so they can make sure everything is okay.

Answer:

sometimes people project their own insecurities onto others to try and uplift themselves. And school sucks in general most schools dont teach the basic necessities and the students know that we are not gonna be prepared for life

Explanation:

also, although judging is bad, we need it to understand concepts like for example we would use our better judgment decided whether or not to go down a dark alley way

The word diabolic tail means ..
A- sacred
B- double edged
C- devilish
D- none of these

Answers

Answer:

I think that's it I guess?

The word diabolic tail means .. A- sacred B- double edged C- devilish D- none of these

The word 'diabolic tail' would denote that:

C). Devilish

As per the dictionary meaning, the word 'diabolic tail' stands for 'extremely cruel, wicked, or evil.' In terms of connotative meaning, it can be employed to refer to someone who possesses very negative, foul, or atrocious intent, behavior, or actions. Thus, option C would be the correct answer as 'diabolic' is neither synonymous with the word 'sacred' nor 'double-edged.' While option D is already ruled out.

Learn more about 'vocabulary' here:

brainly.com/question/18649061

The word diabolic tail means .. A- sacred B- double edged C- devilish D- none of these

Describe a time when you were the resident expert. What did you do to make sure everyone was able to understand you?

Answers

Answer:

I would put it in writing!

Explanation:

People understand you more if its in writting

Which rhetorical technique does this paragraph demonstrate?
O ad hominem
• false dilemma
• hasty generalization
• bandwagon appeal

Answers

The excerpt from Ronald Reagan's "Tear Down This Wall" speech demonstrates the rhetorical technique of a false dilemma. (Option B)

A false dilemma, also known as a false dichotomy, presents only two options or choices when, in reality, there may be more possibilities or nuances to consider. In the excerpt, Reagan presents the Soviet Union with a binary choice: either make fundamental changes or become obsolete. This oversimplification of the situation creates a false sense of limited options.

Reagan suggests that there is no middle ground or alternative path for the Soviet Union to take. This technique is used to emphasize the urgency of the situation and to persuade the audience that there is a clear and necessary course of action. By framing the situation as a choice between fundamental changes or obsolescence, Reagan aims to rally support for cooperation between the West and the East.

However, in reality, the situation may have been more complex, and there could have been additional options or possibilities for the Soviet Union to consider. The false dilemma technique oversimplifies the situation and limits the range of possible solutions.

Overall, by employing the false dilemma technique, Reagan effectively communicates his message of hope and cooperation while presenting a persuasive argument for breaking down barriers and creating a safer, freer world.

Know more about the rhetorical technique here:
https://brainly.com/question/30124000

#SPJ8

The question is incomplete. Find the full content below:

Which rhetorical technique does this paragraph demonstrate?

Read the excerpt from Ronald Reagan's "Tear Down This Wall" speech.

In Europe, only one nation and those it controls refuse to join the community of freedom. Yet in this age of redoubled economic growth, information, and innovation, the Soviet Union faces a choice: It must make fundamental changes, or it will become obsolete. Today thus represents a moment of hope. We in the West stand ready to cooperate with the East to promote true openness, break down barriers that separate people, and create a safer, freer world.

-

A) ad hominem

B) false dilemma

C) hasty generalization

D) bandwagon appeal

1) The correct form of direct quotation is:
a) He said: "I am a student."
b) He said: -I am a student.
c) He said, "I am a student."
d) He said, I am a student.
e) He said, "I am a student".

Answers

Answer: c) He said, "I am a student."

Analyze this quote: “There are wheels within wheels in this village, and fires within fires.”
Any literary devices?

Answers

Wheels within wheels refers to the idea that the inner operations of the wheels within influence how the wheels outside respond. In this community, there are a lot of unspoken agreements and ulterior agendas.

What wheels within wheels village, and fires within fires?

In a deck of tarot cards, this card is known as the Wheel of Fortune. According to Taoist tradition, the Sage who has achieved this degree of immobility is the wheel, which allows movement to take place around it without causing the Sage to be moved.

Therefore, This phrase accurately sums up the scenario in Salem, where multiple issues are intertwined and feed into one another.

Learn more about village here:

https://brainly.com/question/9773982

#SPJ1

remuneration. After receiving complaints from the employees via Move On's social media platforms, Ms Thembi Makunyane, the CEO of MoveOn, requested you, the 6 Chief Human Resource Manager to investigate the allegations. The report is to be submitted to the CEO by 30 June 2023. Your report should be about 2-3 pages in length. Use the following headings and sub-headings: TITLE Information to be included in the title should relate to what the investigation is about, 6 where it is taking place and why it is to be conducted.​

Answers

The investigation report on the complaints made by MoveOn employees regarding remuneration.

As requested by the CEO of MoveOn, the 6 Chief Human Resource Manager conducted an investigation into the complaints made by employees regarding their remuneration. The report includes detailed information about the nature of the complaints, the affected employees, and the findings of the investigation.

The report also includes recommendations for addressing the issues raised by employees and ensuring fair remuneration practices moving forward. The investigation was conducted in accordance with established protocols and the report was submitted to the CEO by the designated deadline of 30 June 2023.

Know more about remuneration, here:

https://brainly.com/question/31022519

#SPJ1

How is paragraph 8 effective in supporting the development of ideas in this text?

Canadian children in grades 1 through 6 on the playground; peers were involved in bullying in an astounding 85% of bully episodes (Craig & Pepler, 1997). Similarly, in a survey study of sixth-graders in Finland, the majority of students participated in the bullying process in some capacity, and their various participant roles were significantly related to social status within their respective classrooms (Salmivalli et al., 1996). Clearly, peers play an instrumental role in bullying and victimization on elementary school playgrounds and within classrooms

Answers

Paragraph 8 is effective in supporting the development of ideas in this text because it provides logical facts to support the point that bullying was widely spread and done by peers.

Why is the paragraph effective?

The paragraph is effective because it supports the idea in the text, Bullying in early adolescence: The Role of the Peer Group by Dorothy L. Espelage. It shows that in Canada, peers were involved in bullying.

The same is also obtainable in Finland. The central idea of the passage is that bullying was mainly orchestrated by peers and that is the case in these countries.

Learn more about supporting ideas here:

https://brainly.com/question/28762827

#SPJ1

i gave_____ a hard time about not completing their homework

Answers

Answer:

Them

Explanation:

Based on the fact the only other pronoun in the question is their it is safe to assume that the first pronoun is them

Senaits friend is stressed about an upcoming test. senait already took the test and got 100%, so she knows all the answers already. Should she:
A. Just give the answers to her friend
B. Use her knowledge to coach her friend
C. Not get involved at all

Answers

Answer:

B

Explanation:

can someone help me out here (due today)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
When the rains finally came after the terrible drought, the crops began to grow again, the livestock grazed and had their fill, and everywhere the farmers looked, the land was once again flourishing.

In the context, what is the meaning of flourishing?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
(A) changing constantly

(B) increasing in importance

(C) disappearing rapidly

(D) growing vigorously

Answers

In the given context, the correct meaning of "flourishing" is growing vigorously. Here option D is the correct answer.

The sentence describes a period of drought followed by rainfall, which resulted in positive changes in the environment. The crops, which had previously been affected by the lack of rain, began to grow again. The livestock, which had likely been deprived of sufficient grazing resources during the drought, now had plenty to eat. Additionally, the farmers observed that the land, as a whole, was thriving once more.

The word "flourishing" implies a state of healthy growth and abundance. It suggests that the plants and animals in the area are thriving, experiencing a resurgence in vitality and prosperity. This term emphasizes the positive outcome of the rain, highlighting how the environment has rebounded from the negative effects of the drought.

In this context, "flourishing" means that the crops, livestock, and overall land are experiencing a period of robust growth and prosperity as a result of the rains that ended the drought. Therefore option D is the correct answer.

For more such questions on flourishing

https://brainly.com/question/18433745

#SPJ8

( PLEASE HELP!! I REALLY NEED THIS! I DONT WANT A BAD GRADEE)) David is writing a report on Atlantic puffins for a class science project on sea birds. Read the draft of the report and complete the task that Recognizing an Atlantic puffin is fairly easy. These birds have triangular-shaped bills with red-orange tips and a gray base surrounded by bright yellow. Atlantic puffins" famous beaks are colorful only when they are mating and nesting. From April to August, people can spot flashes of orange in the black and white colonies along the northern edges of the Atlantic Ocean: in Maine, Labrador, Newfoundland, Greenland, and Iceland, and along the coasts of Norway, Russia, Scotland, and France. Puffins stay on land only long enough to build burrows and raise chicks.
For most of the year, puffins live on the open ocean, bobbing and diving for fish. They drink the seawater and filter out the salt. They fly, but prefer swimming. Puffins are at home in cold water. They feast on such fish as herring, hake, capelin, and sand eels. To keep themselves warm and waterproof, puffins spend hours grooming their feathers with oil from a gland near their tails. Write a one-to-two-paragraph introduction that provides a clear focus and controlling idea for the text and sets up or explains the context for what is to follow. Write a one-to-two-paragraph introduction that provides a clear focus and controlling idea for the text and sets up or explains the context for what is to follow.

Answers

Writing a one-to-two-paragraph introduction that gives a clear emphasis and governing theme for the work and sets up or explains the context for what follows is demonstrated here.

What exactly is an introduction?

The initial section of a written work, such as an essay, research paper, report, or book, is the introduction. Its primary goal is to introduce the topic and offer a clear emphasis and controlling idea for the narrative, as well as to set up or explain the background for what follows.

The introduction should contain background information on the issue as well as a summary of the important topics that the writer will explore in the text. It should also hold the reader's attention and provide a clear thesis statement or reason for the essay. It should be written in a way that grabs the reader's interest and entices them to keep reading.

Learn more about introduction with the help of the given link:

brainly.com/question/25694589

#SPJ1

help!!!!! please help

help!!!!! please help

Answers

Answer:

The topic sentence of the paragraph directly states the main idea

E. The topic sentence of the paragraph directly states the main idea

Choose the word needing an apostrophe or an apostrophe and an s. If the sentences is correct, choose no error.
1. Why havent you dotted your j's? (1 point)
O haven't
Oj's'
O no error

Answers

The word needing an apostrophe or an apostrophe and an s are haven't. Thus, option A is correct.

What is the sentence?

A sentence is a grouping of words, statements, or statements that convey information to us. An object or a premise can be found in a sentence. A sentence gives complete information the way the person wants to say it.

Why haven't you dotted yours j's? The apostrophe is used to connect the sentence to two words in this sentence.

Have and not are combined and made into a simple form of representation. Therefore, option A is the correct option.

Learn more about the sentence, here:

https://brainly.com/question/10606352

#SPJ1

in the book "dirk the protector"How does the description of Dirk in paragraph 42 contrast with the initial description of him in paragraphs 11-15?

Answers

In the book "Dirk the Protector," the description of Dirk in paragraph 42 contrasts with the initial description of him in paragraphs 11-15 because it shows a change in his character and attitude.

In the beginning, Dirk was described as a troublemaker who was always getting into fights and causing problems. However, in paragraph 42, the description of Dirk is very different. He is now described as a responsible and caring person who is willing to put himself in danger to help others.

This change in character is shown through his actions and words, which demonstrate a newfound maturity and sense of purpose.

For example, Dirk now spends his time protecting the vulnerable and standing up for what is right, rather than causing trouble and fighting for no reason. He has become a protector and a hero, rather than a troublemaker and a bully.

In conclusion, the description of Dirk in paragraph 42 contrasts with the initial description of him in paragraphs 11-15 because it shows a significant change in his character and attitude.

This change is demonstrated through his actions and words, which show that he has become a responsible and caring person who is willing to put himself in danger to help others.

For more such questions on vulnerable

https://brainly.com/question/29451810

#SPJ8

Death and isolation are common themes in Dickinson’s poetry, yet her poems rarely seem melancholy. What elements prevent her poems from becoming too solemn?

Answers

It is true that death and isolation are common themes in Dickinson’s poetry, yet her poems rarely seem melancholy. Note that Dickinson's use of imagery, metaphor, and wit infuses her poems with a sense of complexity and nuance, preventing them from becoming overly melancholy.

What is a theme?

It is correct to state that a theme is a central topic, subject, or message within a story in current literary studies.

Themes are classified into two types: thematic concepts (what viewers "believe the work is about) and thematic statements (what the work says about the subject).

Learn mroe about Metaphor:
https://brainly.com/question/27250460
#SPJ1

I ............. she will to the party, I really want to see her

Answers

KNOW? WHAT UMM GOOD FOR U MAN UMM SHES GOING TO THE PARTY WHAT PARTY?

Answer:nth

Explanation:

In what two ways does the author support his argument, in paragraphs 1 and 2 of "What is an American?" They remind the reader of the causes of the American Revolution. They emphasize the differences between England and America. They establish a connection between the British and the Americans. They inspire admiration for the rapid development of America. They advocate further exploration of America. Reset NextWhich two claims are supported by the information in the passage? Students should avoid athletic events, as they could lead to concussions. Concussions are the deadliest injury on Earth. Diseases like dementia, Alzheimer's, and Parkinson's occur only after a head injury. Concussions are largely prevalent in high school athletes. Following an injury, athletes should rest until their symptoms return to normal levels.

Answers

Answer:

1) They inspire admiration for the rapid development of America.

2) They establish a connection between the British and the Americans.

Explanation:

Just took the test and got it correct :)

Answer:

1) They inspire admiration for the rapid development of America.

2) They establish a connection between the British and the Americans.

Explanation:

It is definitely correct. I got it correct as well. Also the answer above me is correct.

Run!
Which of the following applies to the sentence above?
A. There is nothing wrong with the structure of this sentence
B. This is a fragment
C. This is a run-on sentence
D. This is a complex sentence

Answers

B. This is a fragment

Answer:

The answer is D

Explanation:

It is a complex sentence

Read lines 124-141 Write a summary of these paragraphs to explain how magic tricks work through the techniques of “misdirection.”

Answers

The two types of misdirection used by stage magicians are "overt" and "convert." With overt misdirection, the magician directs the audience to gaze at a certain object.

The "convert" misdirection is more subtle since spectators may be unintentionally observing the trick's process while being completely ignorant of it.

In magic performances, misdirection is a fundamental technique used by magicians to manipulate the audience's attention and perception.

Thus, the magician intentionally directs the audience's focus away from the secret actions or mechanisms involved in the trick, leading them to form incorrect assumptions or miss crucial details.

For more details regarding magicians, visit:

https://brainly.com/question/24534030

#SPJ1

1. The orange is sweet and juicy
2. If we use our time wisely, we will see all of the exhibits
What mood are each of these

Answers

Answer:

I think it's indicative for the first one, and conditional for the second one :3

Explanation:

:3

Other Questions
The coffee shop has the following menu prices.Size Price6 oz $2.108 oz $2.7216 oz $4.8020 oz $6.40Which coffee purchase is the best financially responsible decision? A. 16 oz coffee B. 6 oz coffee C. 20 oz coffee D. 8 oz coffee What is technology? A. A method for doing scientific researchB. Science applied to practical problemsC. A system of governmentD. The use of science to answer ethical questions Difference between pulley and wheel and axle.. Please help I have a F You sell small and large candles at a craft fair. You collect $192 selling small candles for $4 apiece and large candles for $6 a piece. You sold a total of 34 candles in all. Create and solvea system of equations to find the number of small candles (x) and large candles (y) that weresold.How many large candles did you sell at a the craft fair? A elephant kicks a 5.0 kg stone with 150 J of kinetic energy.What is the stone's speed?Please help! Length of a rectangle is 3 times its width perimeter 48 find area a nurse is assessing a newborn. which finding would alert the nurse to the possibility of respiratory distress in a newborn? Describe how the U.S. government under the Articles of Confederation approached war and peace Which of the following statements describes a consideration presidents face when deciding whether or not to issue a veto? A. If the opposing party has a supermajority in Congress, they can vote to override the vetoB. If the presidents party has a simple majority in Congress, they may choose to issue a signing statement that interprets the law differentlyC. If the opposing party has a simple majority in Congress, they may choose to refuse to accept the vetoD. If the presidents party has a supermajority in Congress, they may choose to rule the presidents veto unconstitutional The temperature of a sample of gas is changed, causing the volume to go from 3500 cm' to 4700 cm3. If the new temperature is 717K, what was its original temperature in Kelvin? Find the value of x in this equation: 8x+2=6-2x Create an argument for whether you think slaves role in the American Revolution did anything to change their position in American society in the years to follow.please do not give a one word answe Put x = 4 + y in slope-intercept form. Distinguish between the physical and logical views of data.Describe how data is organized: characters, fields, records,tables, and databases. Define key fields and how they are used tointegrate dat A video game map had a total area of 16 square meters. What are two numbers that could represent the length and the width of the map? the universe is thought to be on the order of ________ billion years old a) 0.37. b) 3.7. c) 13.7. d) 137. e) 1370. what is the value of X. 5/2 X+2=3.5 Based on differential association theory, what is the most likely background shared by juvenile delinquents? a.They come from regions populated by large numbers of minorities b.They are concentrated in urban areas c.They are common in families living in poverty d. They are from families and have many friends that have a history of being involved in crime \When we find a confidence interval around a value we are usingdescriptive statistics.TrueFalse