Answer:
The marriage was considered especially ignominious since she was of royal descent
Explanation:
ignominious - deserving or causing public shame
Provide any TWO types of financial assistance that can be applied for after Grade 12 to study and briefly discuss them IN YOUR OWN WORDS.
Answer:
Explanation:grants and scholarships, federal work-study, and student loans.
The TWO types of financial assistance that can be applied for after Grade 12 to study are:
ScholarshipBursaryWhat is Financial Assistance?This refers to the financial help which can be given to a person to achieve a set goal with a repayment plan.
With this in mind, we can note that for a Grade 12 school leaver who wants to have access to financial assistance, he can get them in forms of scholarships, bursaries, etc.
Read more about financial assistance here:
https://brainly.com/question/835751
Subject verb agreement
Underline the correct answer from the choices given in brackets.
1. A high percentage of the population (is/are) voting for the new school.
2. Half of the students (is/are) against the camping activity during the short-
semester break.
3. Both of us (doesn't/don't) want to join the trip to Bangkok.
4. Physics (was/were) his favorite subject at school.
5. The teacher, as well as his students, (is/are) resting.
6. Nobody (knows/know) where the guard (is/are) now.
7. Either a boy or his sisters (is/are) going to the shop to buy some flour.
8. Collecting stamps (is/are) one of my favorite pastimes.
9. 30 years (is/are) a long servicing.
Answer:
A high percentage of the population (is) voting for the new school.Half of the students (are) against the camping activity during the short-semester break.Both of us (don't) want to join the trip to Bangkok.Physics (was) his favorite subject at school.The teacher, as well as his students, (is) resting.Nobody (knows) where the guard (is) now.Either a boy or his sisters (is) going to the shop to buy some flour.Collecting stamps (is) one of my favorite pastimes.30 years (is) a long servicing.Explanation:
Read the passage and then answer the question. Victor was angry. Somebody had stolen $500 in cash from him, and when he found who it was, he was going to make the thief pay. He looked around for suspects and saw Gil smiling at him. It had to be him. Victor threw himself at Gil, ready to punch his lights out. Which ending to this scene would be most ironic? O A. The cash was in Victor's pocket the whole time, but he loses it while he is fighting Gil. O B. In the ensuing fight, Gil unexpectedly pleas for mercy. Victor feels awfu O C. Victor wins the fight and takes back his $500. Don't do that again; he says. O D. The friendship between Gil and Victor never recovers after their terrible fight.
ANSWER:
option A.
EXPLANATION:
why not O B?
I haven't read the full story but it seems like, pleading for mercy is likely, but I don't think he'd stop just because he begged for mercy.
why not O C?
i feel like this is what is super expected. he obviously needed the money back so, in my opinion, the obvious outcome would be that he gets it back
why not O D?
this gives me a sense that they're friends. so, like O C, it's likely that whether or not Gil had the money, he would still be mad at Victor for thinking it was his friend who stole it from him and even more so if he actually didnt have it.
Does Gatsby's behavior in this chapter endear him more, or less to you? Chapter 5
In general, the behavior of Gatsby's in a particular chapter may influence different readers in different ways based on their interpretation of the story and their own personal values. In chapter 3 of "The Great Gatsby,"
Gatsby throws an extravagant party, where he seems to be a gracious and generous host to his guests. He goes out of his way to make sure everyone is having a good time, and he even takes the blame for the car accident that occurs at the end of the chapter. On the other hand, some readers may be put off by Gatsby's lavish lifestyle and the fact that he acquired his wealth through illegal means. Additionally, some readers may question Gatsby's motivations for throwing these parties and whether his behavior is genuine or merely a facade.
Ultimately, whether Gatsby's behavior in this chapter endears him more or less to the reader will depend on their own personal interpretation and values.
Learn more about behavior here:
https://brainly.com/question/8871012
#SPJ1
What while-reading activities would let the learners do?
Answer:
While-reading activities are designed to help learners engage with a text and deepen their understanding of its content. Some examples of while-reading activities that learners can do include:
Predicting: Before reading the text, learners can make predictions about what they think the text will be about, what information it will contain, or what the author's viewpoint might be. This can help to activate prior knowledge and build anticipation for what is to come.
Skimming and scanning: Learners can use skimming to get a general idea of the text and scanning to locate specific information. This can help to improve their reading speed and comprehension.
Highlighting and note-taking: Learners can use highlighting or underlining to mark important information, or take notes to summarize key points or record questions they have. This can help to improve their retention and recall of the information presented in the text.
Discussion: Learners can engage in small group or whole-class discussions to share their reactions to the text, ask questions, or clarify their understanding. This can help to deepen their comprehension and build their verbal communication skills.
Summarizing: Learners can write a brief summary of the text, either on their own or in pairs or groups. This can help to reinforce their understanding and identify the most important information presented in the text.
Responding: Learners can write a short response to the text, expressing their opinions, reactions, or questions. This can help to engage them more fully with the text and encourage critical thinking skills.
Overall, while-reading activities should encourage learners to actively engage with the text and develop their reading comprehension skills. The specific activities chosen will depend on the level of the learners, the length and complexity of the text, and the learning objectives of the lesson.
Explanation:
Where are the commas needed?
Once the largest portion of the food pyramid grains are still an important part of a healthy diet. Grains come in two forms: whole and refined. Whole grains contain the entire grain kernel, which includes the outermost layer the inner layer, and the smallest part of the grain. These are the bran, germ and endosperm. Together they make a whole grain. Whole grains, which include whole-wheat flour, whole cornmeal, oatmeal, and brown rice are great nutritional choices. Refined grains such as white bread and white rice, are not as nutritionally powerful for they lack the vitamins and fiber that the two outer layers of grain provide. In order to get the most out of your daily grain consumption choose oatmeal, popcorn, or whole-grain crackers. A general recommended daily intake of grains amounts to about one cup of cereal at breakfast two slices of whole grain bread at lunch, and one cup of pasta or rice at dinner. If you want to "easily customize your grain intake " says nutritionist Eva Tomer," consult My Pyramid at www.mypyramid.gov.
Answer:
Once the largest portion of the food, (COMMA) pyramid grains are still an important part of a healthy diet. Grains come in two forms: whole and refined. Whole grains contain the entire grain kernel, which includes the outermost layer the inner layer, and the smallest part of the grain. These are the bran, germ and endosperm. Together they make a whole grain. Whole grains, which include whole-wheat flour, whole cornmeal, oatmeal, and brown rice are great nutritional choices. Refined grains, (COMMA) such as white bread and white rice, are not as nutritionally powerful, (COMMA) for they lack the vitamins and fiber that the two outer layers of grain provide. In order to get the most out of your daily grain consumption, (COMMA) choose oatmeal, popcorn, or whole-grain crackers. A general recommended daily intake of grains amounts to about one cup of cereal at breakfast two slices of whole grain bread at lunch, and one cup of pasta or rice at dinner. If you want to "easily customize your grain intake", (COMMA) says nutritionist Eva Tomer," consult My Pyramid at www.mypyramid.gov
Explanation:
Use the comma after an introductory clause or phrase, for example: Hello, my name is Alex. Or: Welcome, this is my new office. Also, just read the sentences out loud. If you would naturally pause when you speak it, perhaps you may need to add a comma there.
PLEASE HELP ME ASAP!!!!
Answer:
Explanation:
JDIO CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
Rewrite this sentence take out the double negative : “there couldn’t be no solit’ry thing mentioned.”
Answer:
"There couldn't be a solitary thing mentioned."
Nuclear power is a risky and expensive form of clean energy, but one that is important as we look to move away from fossil fuels. However, recent accidents and the rise of safer energy have made this exceptional power source less attractive. Write an article about the pros and cons of nuclear power generation.
Explanation:
There are 104 commercial nuclear power in United states producing a woofing 806.2 TWh of electricity, in other words about 20% if the entire electricity generation (2008).There is no doubt that the potential of nuclear energy is huge, but there is also downsides.
How does O. Henry craft "After Twenty Years" to create surprise?
Answer:
The author withholds information about Bob's true identity until the end of the story.
Explanation:
been made ? A when the invitations B. The urgent Stepr C. A good salary war D. Have the arrangements
NOW YOU DO IT In your notebook, complete the
sentences so that they are true for you. Compare your
answers with a partner and justify them.
1 I'd prefer a job which…..
2 I've never heard of a company where……. .
3 A TV show that definitely impressed me was …… .
4 A person who has given me some great advice is …… .
5 A company whose products I buy very often is …… .
The answer of the question of the following sentence of notebook are:
1 I'd prefer a job which allows me to use my creativity and problem-solving skills.
2 I've never heard of a company where the employees are given unlimited vacation time.
3 A TV show that definitely impressed me was Game of Thrones.
4 A person who has given me some great advice is my grandmother.
5 A company whose products I buy very often is Apple.
What is notebook?
A notebook is a small, lightweight computer that is designed to be portable. It is typically smaller than a laptop and has a smaller display size, but is still capable of running the same software as a laptop. It is mainly used by students, business professionals, and travelers due to its portability. It is easy to take on the go and is much lighter than a laptop. It also has a longer battery life than a laptop, enabling users to stay productive for longer periods of time. Notebooks usually come with a variety of ports for connecting to external devices, such as a mouse, external hard drive, and other peripherals.
To learn more about notebook
https://brainly.com/question/24874598
#SPJ1
your sick grandmother has been admitted to hospital. write to your brother describing the state of her health when you visited her
Answer:
Sorry your question is not complete!!
Explanation:
Write a letter to your brother or what??
Sorry for letting you down
There are four clues that determine an author's purpose: tone, intended audience, content, and O A. attitude O B. word choice O C. word count O D. action verbs
guys help I have 10 minutes and I can't restart
please help.
Answer:
i think it’s A
Explanation:
what does the militarys treatment of the teenage soldiers reveal about the society at that time?
Answer:Compared with teenagers in previous times, teenagers in contemporary societies spend more time with their peers than with their parents.
Contact between teenagers and their peers is a universal feature of all cultures, but there are great differences in the nature and extent of such contact. In today's American society, teenagers spend significantly more time with their peers than they do with younger children or with their parents.
Changes in the workplace have separated children from adults, with parents working and children going to school. A dramatic increase in mothers at work is further contributing to teenagers spending less time with adults. Studies show that teens spend more time talking to friends than engaging in other activities.
Explanation:
What was the result of Gates dropping out of college?
Answer: Two years into his college education, Gates dropped out of college to start Microsoft. The business eventually made him a millionaire by 26. In 2010, the Harvard Crimson called Gates “Harvard's most successful dropout”.
Explanation:
please give brainleist
What would be the theme of the plot? "An eleven-year-old orphan discovers he is a wizard whose parents have been murdered. He goes on to
avenge his parent's murder and destroy the killer."
young wizards
B. revenge
C magic
D.
death
Choose the correct answer.
Over break, I read the novel A Discovery of Witches by Deborah Harkness.
Over break, I read the novel "A Discovery of Witches" by Deborah Harkness.
Over break, I read the novel A Discovery of Witches by Deborah Harkness.
Which is using correct quotation and italics
Answer:
Explanation:
Over break, I read the novel "A Discovery of Witches" by Deborah Harkness.
“i try to scream” is that a adjective or adverb or noun
Answer:
It is an adverb
Explanation:
Contains two verbs "try" and "scream".
What does the term "unmechanical" most likely mean as used in paragraph 95, paragraph 105, and
paragraph 249? Cite evidence in your answer.
The repeated use of the word "unmechanical" throughout the story implies the dominant position and complete control held by "the Machine" in maintaining order in the world.
Everything must conform to the dictates of "the Machine," rather than the preferences of the citizens or anyone else.
The Machine StopsE.M. Forster's science fiction story "The Machine Stops" is set in a future world where humans reside underground and are ruled by machines. The story explores life in a society where machines hold the power over humans.
The two main characters, Vashti and her son Kuno, embody two different perspectives within the mechanized world. While Vashti is satisfied with her life, Kuno is a rebel who despises everything about the mechanical world. The new rule that everyone must worship "the Machine" is emphasized by the repeated use of the term "unmechanical," which implies the unethical or unreligious nature of those who refuse to worship the machine, the deity of this mechanized society.
For instance, in paragraph 95, the pursuit of knowledge that was once used to advance civilization is now deemed "illegal" and "unmechanical," resulting in punishment by homelessness. Paragraph 105 highlights the use of "unmechanical" names for continents, emphasizing how everything has been absorbed and dominated by "the Machine" and how all other aspects of humanity have been forgotten or banned.
In paragraph 249, the act of asking "Have others complained?" is considered "unmechanical" by the Committee of the Mending Apparatus, who refuse to answer the question posed by a citizen. This highlights the Machine's monopoly on authority and the fact that it does things its own way, without regard for the opinions or desires of the citizens.
Learn more about The Machine Stops brainly.com/question/18316660
#SPJ1
the greatest power is not money Power but political power ?
The statement that money power is greater than political power is correct because a state is run by political leaders who also control the money at the start and it was given by Philanthropist Walter Annenberg
1. It is up to the political leaders to decide how much tax they will collect and how prices will rise to keep the state's economy running smoothly.
2. Politicians wield monetary power as well, as they control the inflation rate.
3. People with money are also not treated with the same respect as those in politics.
4. There are also certain benefits provided by law and the state to people with political power because they are the ones who make policy.
To know more about political power
https://brainly.com/question/24040557
What’s the correct answer
Answer: It would probably meet.
sorry if I’m wrong.
Describe the main character from Hatchet
Answer:
He was brave
He knew what to do in different situations
He was fearful (a little)
And intelligent with everything
Knew how to survive
Hoped this helped let me know if It did
Refer to your Who Is Sonia Sotomayor? book for a complete version of this text.
Part A
What is a main idea of Chapter 5?
Responses
After becoming an assistant district attorney, Sonia realizes the job will be very easy for her.
As a new assistant district attorney, Sonia learns from her mistakes and impresses her bosses.
Sonia’s health suffers because of her work as an assistant district attorney.
Sonia’s law school education fails to prepare her for being effective in court.
Question 2
Part B
Which detail from the text best supports the answer to Part A?
Responses
“But Sonia moved up very fast.”
“She had to make sure she ate properly so she wouldn’t faint in court.”
“The work was hard in the New York DA’s office, and the hours were long.”
“The judge was using words she didn’t even understand.”
The main idea of Chapter 5 in the book "Who is Sonia Sotomayor?" is that Sonia's work as an assistant district attorney was challenging but she was able to learn from her mistakes and impress her bosses. This is supported by the detail in the text that says "The work was hard in the New York DA's office, and the hours were long." This shows that Sonia faced difficulties in her job, but she was able to persevere and work hard to overcome them. So the rigght answer is The work was hard in the New York DA’s office, and the hours were long.”
Additionally, the detail that says "She had to make sure she ate properly so she wouldn't faint in court" supports the idea that Sonia's health suffered because of her work. This shows that Sonia was willing to make sacrifices for her job and that it had a physical toll on her.
Overall, Chapter 5 portrays Sonia as a determined and hard-working individual who is committed to her job as an assistant district attorney. Despite the challenges she faces, she is able to learn from her mistakes and continue to grow and improve in her role.
For more questions on: attorney
https://brainly.com/question/28024298
#SPJ8
amlet speaks an aside. What conclusion can be drawn about Hamlet based on his words and his way of speaking?
He has thoughts and feelings that he wishes to keep from Claudius.
He feels shy and nervous around Claudius.
He loves Claudius and wants Claudius to think of him as a son.
The conclusion that can be drawn is best expressed by option A, "He has thoughts and feelings that he wishes to keep from Claudius."
Hamlet vs. ClaudiusAs is revealed in the passage from "Hamlet," the main character Hamlet does not wish his uncle Claudius to know what he feels and thinks. That should not be surprising, since Hamlet believes Claudius has killed his father to usurp the throne - which he indeed has. Not only that, but Claudius also married Hamlet's mother.
When Hamlet says the line in the passage, he means that Claudius is his family twice, since he is his uncle and, now, stepfather. However, he also notices that there is bad blood between them.
With that in mind, we correctly chose option A.
This is the missing excerpt from "Hamlet":
Claudius: But now my cousin Hamlet, and my son.
Hamlet (aside): A little more than kin, and less than kind.
Claudius: How is it that the clouds still hang on you.
Learn more about "Hamlet" here:
https://brainly.com/question/806658
#SPJ1
Although Maria usually dons ______ garments, she was feeling inspired and decided to wear an extraordinary outfit to the art opening. elaborate plain frilly expensive decorative
Although Maria usually dons plain garments, she was feeling inspired and decided to wear an extraordinary outfit to the art opening.
A vernissage (from French, originally which means “varnishing”) may be a term used for a preview of an art opening, which can be personal, before the formal gap. If the vernissage isn't receptive the general public, however just for invited guests, it's typically known as a non-public read.
Cocktail or sensible casual wear outfit is usually recommended to wear for an art opening event, although the planning and colours ought to be minimalist; nothing one wears ought to take a visitor's attention aloof from the art. Some gallery or exhibit openings could specify a code on the invite. And after all, the design on show may also impact the code.
To learn more about Art opening here
brainly.com/question/18799096
#SPJ1
Usually king cobras will stay away from people but they will bite if you sneak up on them. What's the best correction for the sentence and add comma
Answer:
Usually, king cobras will stay away from people, but they will bite if you sneak up on them.
Explanation:
How do these documents work together to help a
reader who is traveling for work?
O Both documents give readers information about the
rules for booking travel.
Both documents help readers understand why
using Incur to book travel is important.
O Both documents help explain the company's
restrictions on reimbursement.
O Both documents give readers helpful suggestions
for booking affordable transit options.
/
Answer:
A
Explanation:
Edge 2021
Option A) Both documents give readers information about the rules for booking travel.
What is the passage within the literature?Technically, a passage is honestly a component or section of written paintings, either fiction or non-fiction. Some hold that a passage can be as short as a sentence, however, a maximum encompasses a minimum of one paragraph and typically several.
An example of passage is when you move on a ride and someone tells you to be safe in your travels. An instance of passage is when a vehicle moves thru a constrained area with permission. An example of passage is whilst time moves ahead.
Learn more about the passage here: brainly.com/question/26492392
#SPJ2
Will mark brainliest
We follow a variety of blogs, including personal, business, and corporate blogs as well as blogs on fashion and blog newsletters.
These are some general winter blog topics to think about this season.
List of wintertime goals.
How to get over the wintertime blues.
enjoyable indoor winter activities, etc.
Why should I use seasonal blog content?A blog post or article that is published about a subject relevant to a forthcoming season or event is what is known as seasonal content, as the name would imply. The information is concentrated on dates related to a particular business or even cultural events rather than physical seasons like fall.
What exactly are seasonal topics?Throughout the course of the year, certain subjects, trends, and events are highlighted in seasonal content. This kind of material ought to reflect the way of life that your brand and your sector of business represent.
To know more about research blogs visit:-
https://brainly.com/question/1834023
#SPJ9
The squirrel, who ran in circles around the circumference of the tree, chattered angrily at the curious cat.
The squirrel who ran in circles around the circumference of the tree, chattered angrily at the curious cat.
The squirrel, who ran in circles around the circumference of the tree chattered angrily, at the curious cat.
The squirrel who ran in circles around the circumference of the tree chattered angrily, at the curious cat.
Out of the four options you provided, the following sentence is grammatically correct:
"The squirrel, who ran in circles around the circumference of the tree, chattered angrily at the curious cat."
In this sentence, the relative clause "who ran in circles around the circumference of the tree" is set off by commas, which is the correct way to indicate non-essential information. The sentence conveys that the squirrel ran in circles around the tree and chattered angrily at the cat.