How does the heading support the passage? It indicates the topic and emphasizes the main idea of the passage. What is one purpose of the prologue in Sugar Changed the World? ... It has a chronological structure because it connects major events in the production of sugar in the British Empire.
In your opinion-- why is it important to take tests?
Answer:
Explanation:
I think it is important to see if the student actually pays attention. I know lots of kids who don't pay attention in class and fail their tests. Then the teachers allow them to study and retake it. It was, originally, a way to make students pay attention. Now, people think that if you are a test, like the SATs, though collages are starting to ignore those grades and look at your grades in your subjects.
Hope this helps:)
How can focusing on commas help improve your proficiency in writing?
Because if you don't add commas in your answer it wouldn't make sense
The process of making a generalization based on a specific observations is
___ reasoning
Answer:
the answer is inductive reasoning
The Nazis wanted to separate the Dutch from the Greek true or false
Answer:
Hitler thought very highly of the Dutch people. They were supposedly, fellow members of the Aryan race.
Explanation:
Hitler supposedly thought the original Greek people were great and he admired them. He did not think that the "current" greeks were actually decedents from the original. It is also known that Hitler did not like the South Slavs. The fact that they were close gives Hitler enough wrath to not like the greeks too.
What is Zinn's central argument?
Zinn argued that writing records is an workout in making selections approximately what to gift.
Every historian's paintings is selective, and that selectivity, he claimed, is primarily based totally on bias. “There isn't anyt any such aspect as unbiased records,” Zinn wrote. Every description of the past, he insisted, “serves a few gift interest.” Zinn's thesis is that Colombus changed into now no longer a actual hero, how all of the records books painting him as. Instead he changed into cheating to who supported his journeys, presenting them faux promises, and he changed into merciless to the human beings of the lands that he traveled to.
Thus, his argument was that writing records is an workout in making selections approximately what to gift.
To learn more about Zinn check the link below:
https://brainly.com/question/14357461
#SPJ4
help me plz I don't know what they mean by this
Answer:
do or make
Explanation:
Fac is a root word and it means to do or to make
Answer:
To do or make hope this helps
Not really a question but if you're struggling with increasing your word count on essays, feel free to use these to somewhat lengthen your essay, just don't overuse them haha
_______________________________________________________
• always = at all times
• be able to, can = have the ability to
• because = because of the fact that, for the reason that
• by = by means of
• decide on = make decisions about
• finally = in the final analysis
• for = for the purpose of
• if = in the event that
• in fact = as the matter of fact
• like = along the lines of, in the nature of
• most = the majority of
• now, currently = at the present time, at this point in time
• of, on, for, about = with reference to
• on, about = in regards to
• point out = draw to your attention, draw your attention to
• to = in order to
• the people in = the people who are located in
• twice = on two separate occasions
• until = until such time as
• when = on the occasion of
wow that helps alot thanks
Read the excerpt from President Roosevelt's State of the Union address. I cannot prophesy. I cannot tell you when or where the United Nations are going to strike next in Europe. But we are going to strike—and strike hard. . . . Of course, there have been disturbances and inconveniences—and even hardships. And there will be many, many more before we finally win. Yes, 1943 will not be an easy year for us on the home front. We shall feel in many ways in our daily lives the sharp pinch of total war. The repeated use of the word reinforces the strength and power of the United Nations.
Answer:
strike
Explanation:
the main word repeated in the passage
The repeated use of the word "strike" reinforces the strength and power of the United Nations.
What is Repetition?This refers to the literary element which makes use of repeated use of a word or phrase to emphasize its importance.
With this in mind, we can see that repetition was used to show the strength of the United Nations by saying the word "strike" to show the military strength.
Read more about repetitions here:
https://brainly.com/question/9134427
PLEASE PLEASE HELP I WILL GIVE BRAINALIST
What are some other ways that learning and performing music have been shown to benefit the brains of children?
Studies have also shown that young children who take music lessons have better speech development and are more adept at learning to read. Higher IQs, better literacy, better spatial reasoning, increased language skills, and better memory are all benefits.
How might music aid in a young child's brain development?All aspects of a child's development and readiness for school are sparked by music, especially language development and reading proficiency.
What mental benefits does music provide?Music is a fantastic tool to use whether listening to or playing if you want to keep your brain active as you age. It offers a thorough mental workout. According to studies, listening to music can enhance mood, sleep quality, mental clarity, mental alertness, and memory in addition to lowering anxiety, blood pressure, and pain.
To know more about literacy visit :-
https://brainly.com/question/29015201
#SPJ4
2 Which statement best describes how Sylvia
feels about her life in her environment?
A. She wishes she weren't so lonely.
B. She is content and at one with nature, but
sometimes a bit lonely.
C. She usually enjoystic but is often homesick for
the city.
D. She feels as unimportant as the smallest and
dullest of the animals around her.
Answer:
Explanation:
This question is extremely vague. Could you provide some context? A person can experience any type of emotion at any given moment. Technically, all the options are correct. It just depends on the context. Try to add some more info and I would then be happy to help!
1. What is the story "DAHONG palay" about?
2. What is being said about sebio in the story?
3. What kind of snake bit sebio
4. What are the conflicting factors in the story?
5. What is the main conflicts in the story?
6. What is the theme or message of the story?
Answer:
Explanation:
DAHONG Palay" is a story about the struggle between traditional and modern beliefs about medicine and healing. The main conflict is embodied by Maria's dilemma in choosing between using traditional remedies or seeking modern medical treatment to save her husband's life. The story emphasizes the importance of balancing tradition and modernity in society, respecting both traditional beliefs and cultural practices, as well as scientific knowledge and modern advancements. The theme of the story is that a balanced approach is necessary to find the right solutions for society's problems.
Learn more about Dahong Play here:
https://brainly.com/question/31922913
#SPJ11
in nonfiction, details that can't be recalled should not be . a assumed b researched c told d explained
Answer:
In nonfiction, details that can't be recalled should not be assumed.
Explanation:
You cannot assume something you don't know about or cannot recall.
Which comment does nick make about gatsby's party guests?.
Answer:
which book?
Explanation:
How does the narrator's age shape their point of view and build suspense? Use two details
from the story to support your response,
In big finish
It should be noted that suspense simply means a feeling of anxiety and it's used in order to make the readers curious about what will happen next in the story.
What is suspense?Your information is incomplete. Therefore, an overview will be given. Suspense simply means a feeling of anxiety. It's used by authors in order to make the readers curious about what will happen next in the story.
In this case, you've o figure out how the narrator's age shapes their point of view and build suspense. This can simply help you in understanding how the age of the narrator affected his perspective.
Learn more about suspense on:
https://brainly.com/question/5314328
What earlier phrase shows what Brabantio means when he says to “Call up my brother” the third time he speaks?
Roderigo informs Brabantio that Desdemona and Othello have fled together. Call my brother—Oh, how I wish she had been there! Both ways are possible.
Brabantio responds to Desdemona's statement in what way?He inquires as to where she feels her allegiance should rest. Desdemona claims to love her father, but she must actually love her husband more than her father, just like her mother did. Brabantio is dissatisfied. Despite his assurances that he will hand Desdemona over to Othello, Brabantio is dissatisfied.
When Brabantio says, "The worser welcome to Roderigo," what does he mean?Even though Brabantio doesn't actually believe it, he becomes enraged and screams, "The worser welcome," when he sees Roderigo. I've ordered you not to prowl around my doors. In all sincerity, you have My daughter is not for thee, you have heard me say. He is enraged by Roderigo's prior attempts to pursue Desdemona.
To know more about Brabantio visit:-
https://brainly.com/question/30737783
#SPJ1
From the details in Act I of The Crucible, what can you conclude most clearly about Abigail's relationship with the other girls?
We can most clearly infer about Abigail's interaction with the other girls in Act I of The Crucible that she leverages their fear of her and of paranormal events to frighten them.
The Putnams' servant Mercy and Abigail attempt to awaken Betty. When Mercy is asked what she was doing in the woods, Abigail instructs her on what to answer. Mercy is informed that Parris is aware of their dance in the woods. She adds that he is aware that Tituba called Ruth's deceased sisters. Mercy is the woman Parris witnessed rushing through the woods, according to Abigail.
Abigail is informed by Mary Warren who just entered the room that Betty's illness is being blamed on witchcraft by everyone in Salem. Marry Warren is terrified and concerned about the notion that the locals will refer to her and the other girls as witches. When the three girls start arguing, Betty wakes up.
To know more about Act I of The Crucible, click on the link below:
https://brainly.com/question/23181829
#SPJ4
Which of the following best summarizes one central idea of the passage from "Mother Tongue"?
All forms of the English language are meaningful and purposeful.
Some forms of the English language do not translate well into writing.
The English language would be more efficient with a Chinese structure.
English language proficiency can only be determined through testing.
The central idea of the passage from Mother Tongue is; English language proficiency can only be determined through
testing.
First language, also known as mother tongue, is generally the language a person learns first. However, one can have two or more native languages thus being a native bilingual or indeed multilingual. The order in which these languages are learned is not necessarily the order of proficiency. Lacking in first language skills often make learning other languages difficult.
Often a child learns the basics of his or her first language or languages from his or her family. The term mother tongue, however, should not be interpreted to mean that it is the language of one's mother. For instance, in some paternal societies, the wife moves in with the husband and thus may have a different first language or dialect than the local language of the husband. Yet their children usually only speak their local language.
Central Idea if the passage from Mother TongueAccording to the passage;
It follows that; The order in which these languages are learned is not necessarily the order of proficiency.On this note, although English language might be one's Mother Tongue, proficiency is can only accurately be measured by testing.
Read more on mother tongue;
https://brainly.com/question/509369
Answer:
A
Explanation:
T/F : weasel words are words used to evade or retreat from a direct or forthright statement.
Weasel words are words used to evade or retreat from a direct or forthright statement is True. The term "weasel words" is a slang term for words or expressions used to avoid being direct.
Thus, Weasel words are employed when the speaker tries to appear as though they have made a direct statement or answered a question in a clear and concise manner when they have actually said something evasive.
Weasel words are, fortunately, simple to recognize. Therefore, weasel words convey a deceptivebr impression without actually telling a falsehood.
Weasel words, however, also appear in essays and other academic writing. When authors are unsure of their arguments, they may employ evasive language to make their claims as vague as possible.
Weasel words are words used to evade or retreat from a direct or forthright statement is True. The term "weasel words" is a slang term for words or expressions used to avoid being direct.
Learn more about Weasel words, refer to the link:
https://brainly.com/question/31939768
#SPJ1
De la Peña uses informal language throughout the essay, writing that he "hustled" to his hotel room,
writing that not crying "was all good," and referring to his father as "my old man." Which feature of
literacy narratives does this language demonstrate?
a) a well-told story: engaging readers by resolving a situation
b) vivid detail: using details to bring the situation to life
c) some indication of the narrative's significance: stating clearly why the situation was
important
d) De la Peña's informal language supports all of these features.
Answer:
the correct answer is d De la Pena informal language supports all of these features.
The correct option is D). De la Peña's informal language supports all of these features.
What are the differences between formal and informal language?Formal language refers to that language which consists of whose words and phrases whose letters have been taken from an alphabet and which are well-written according to the specific set of rules. It is a kind of language that is used for professional and academic purpose.
Informal language is the style of language that is used for casual communication. It is mostly used for communicating with friends or family either in the form of writing or in conversation. Informal language has more casual and personal tone than formal language.
Basically, formal language is much professional and less personal than the informal language.
Learn more about formal and informal language here:-
https://brainly.com/question/4955936
#SPJ2
can anyone help me,what is a "Conradinum"? Please give me the answer if you know!
which sentence from the passage best communication the idea that poetry breaks down barriers between people ? I’m the passage “ lights in the window “
A - just a sense of so many others worlds out there beginning with the next house on my own street gave me a great energy
B - other countries stop seeming quite so foreign or inanimate or strange when we listen to the intimate voices of their citizens
C - anyone who feels poetry is an aliens or ominous form should consider the style in which human beings think
D- I have yet to meet one person in all my travels who doesn’t say they are too busy , they wish they had a little more time
Answer:
B
Explanation:
The sentence quite literally states that other people and countries don't seem so strange when we listen to their voices
Other countries stop seeming quite so foreign or inanimate or strange when we listen to the intimate voices of their citizens the best communication the idea that poetry breaks down barriers between people room lights in the window.
What do lights in the window mean?When a family member was away or had died, a lit candle was typically placed in the window to memorialise them and let them know they were missed.
It was also interpreted as a secret prayer for the safe return of the missing person, as well as an indication that someone was still at home, tending to the fire and waiting.
Thus, option B is correct.
For more information about lights in the window, click here:
https://brainly.com/question/23433826
#SPJ2
Which is an example of a simile?
He was as angry as a grizzly bear.
She is so hungry, she could eat a horse.
She is a rock for her family.
In what ways do people today show their "shallow hearts?"
Answer:
by beating their meat with the door being unlocked.
Explanation:
IN NEED OF WORLD LIT HONORS HELP!!! 100 POINTS! BRAINLIEST?
Writing Prompt:
Let’s imagine that the innkeeper is posting a job opening for some help around the inn. The job description seeks an employee who can serve food and drink to customers, tend the stables, and help with the bookkeeping.
You have learned a little bit about many of the characters in The Canterbury Tales, and you have learned a lot about the Wife of Bath through her own tale. Now you will return to “The Prologue” and make a prediction about the character that may be best suited for the innkeeper’s assistant position and why you feel like they would be a good fit for the job. Choose one of the following characters:
Knight
Squire
Monk
The Wife of Bath
Friar
The character that would be best suited for the innkeeper's assistant position and would be a good fit for the job is the Knight.
The Knight is greatly admired by the narrator of "The Canterbury Tales", a collection of 24 stories by Geoffrey Chaucer (1343-1400).The Knight is described as being generous, refined, courteous, and loyal. Those traits would make him an excellent assistant for the innkeeper.The Knight would be very helpful and extremely loyal to his boss. He would never steal from him.He would be polite to the customers of the inn and would help them with whatever it is they might need.On the other hand, the other characters are all very flawed and susceptible to being corrupted in some way. Both the Squire and the Wife of Bath are seducers. The Monk only cares about eating and the Friar, about money.In conclusion, the Knight is the best option for the position of innkeeper's assistant.Learn more about "The Canterbury Tales" and the Knight here:
https://brainly.com/question/7849912?referrer=searchResults
Which sentence uses punctuation correctly?
Answer:
2 or the second one.
Explanation:
3 and 4 uses semicolons and 1 has no comma between black charcoal and pencils. :)
in which season was ice cream eaten earlier
Answer:
in December season we can eat
The purpose and audience for a speech helps determine what information should be included, how long the speech will be, and what kind of language the speaker
should use.
A: True
B: False
This is true. The purpose and audience for a speech helps determine what information should be included
What determines the information should be included,The purpose and audience for a speech are crucial factors in determining the content, length, and style of a speech. The speaker must consider the goals they want to achieve with their speech, as well as the characteristics and interests of their audience.
The information included in the speech, the length of the speech, and the language used should all be tailored to meet the needs and expectations of the audience and the purpose of the speech.
Read more on speech writing here:https://brainly.com/question/24481507
#SPJ1
Through her reflections, the character of the author emerges. What are two of her significant fraits? Identify details from the essay that support your inferences. Living like weasels
Answer:
Two of her character traits are:
She has a strong interest in nature;She possesses the ability to deeply think about her environment, drawing inferences from them as they relate to human nature.A. To buttress point 1, in paragraph 4 and 5 of Part II, Annie describes her venture into the woods of the suburbia close to her residence. The second sentence of paragraph 5 depicts that this is a habit. She states
"Then I cut down through the woods to the mossy fallen tree where I sit."
B. In paragraph 4 of part III, we see how she describes the kind of connection she thinks she shares with the Weasel:
"He disappeared. This was only last week, and already I don't remember what shattered the enchantment. I think I blinked, I think I retrieved my brain from the weasel's brain, and tried to memorize what I was seeing, and the weasel felt the yank of separation, the careening splashdown into real life and the urgent current of instinct"
In the excerpt above, she thinks she practically shared cerebral connections with the Weasel, so much so that her own thoughts distracted the animal.
Cheers!
which brand had the presenting rights to this year’s college football national championship game?
The 2021 College Football Playoff National Championship game was presented by AT&T.
AT&T is an American multinational conglomerate holding company headquartered in Dallas, Texas. This year, AT&T had the presenting rights to the 2021 College Football Playoff National Championship game, which was held on January 11th.
AT&T is the world’s largest telecommunications company and the second-largest provider of mobile telephony services. AT&T also provides television, broadband, and telephone services.
AT&T is the official presenting sponsor of the 2021 College Football Playoff National Championship game, which was broadcast on ESPN. The game marked the fifth time that AT&T and ESPN have teamed up to present the event.
AT&T also has a rich history of sponsoring college football and college sports events, having sponsored the College Football Playoff for four consecutive years.
For more questions like Championship click the link below:
https://brainly.com/question/30229383
#SPJ4